Μια βόλτα στα Μάταλα (φωτο)

  11 March, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Μια βόλτα στα Μάταλα (φωτο)

Κυριακή, η Τυρινή όπως λέγεται η τελευταία της Αποκριάς και ο καιρός συμμάχησε μαζί μας. Η φύση χαμογέλασε και ο ήλιος σκόρπισε την λάμψη του στο ανοιξιάτικο τοπίο.

Πέρα από τη γιορτή του καρναβαλιού, τις καθιερωμένες μάσκες και το κάψιμο του Καρνάβαλου προσφέρεται μια όμορφη βόλτα πλάι στη θάλασσα. Στο ακρογιάλι του Νότου τα Μάταλα, το ονομαστό ψαροχώρι, πλημμύρισε από κόσμο. Περιπάτους στα στενά σοκάκια του αλλά και στα βράχια πλάι στη θάλασσα!

Αρχίζει η Μεγάλη Τεσσαρακοστή και έρχεται το Άγιο Πάσχα. Όλα προμηνύουν μια κατανυχτική ατμόσφαιρα. Στον ρομαντικό περίπατό μου στα βράχια πέρασα από ένα μπαρ που δεν έχει ανοίξει ακόμη τις πόρτες του για το κοινό, που όμως ο ιδιοκτήτης του το σχεδίασε με περισσή φαντασία κατά πως αρμόζει στο τοπίο. Μια βάρκα λοιπόν είναι ο χώρος που προσφέρονται τα ποτά! Και πιο ‘κεί ένας άλλος περιπατητής της ημέρας κάθισε σ’ ένα παγκάκι ν’ απολαύσει το απέραντο γαλάζιο και να ταξιδέψει σε μακρινούς κόσμους του νου πάνω σε βάρκα….

Τι όμορφα που είναι όλα γύρω μου! Σαν ο νους ξαλαφρομένος από τις τόσες έννοιες και η ματιά αγκαλιάσει τον ορίζοντα για να ξαποστάσει και να ταξιδέψει συνάμα, τότε η ψυχή ξαναγεννιέται και το χαμόγελο στα χείλη αχνοφαίνεται…

Ας αφήσουμε ελεύθερη τη σκέψη μας να φανταστεί και να ταξιδέψει, με τη ματιά μας ν’ αγκαλιάζει το ομορφότερο τοπίο που το σύμπαν μάς δώρισε απλόχερα!

Εύα Καπελλάκη – Κοντού [Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Lettere Classiche dell’ Universita’ degli studi di Napoli “Federico II”].

 

  11 March, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα