Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα στους Βώρους για τα Προσωπικά Δεδομένα

mesaralive.gr  03 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα στους Βώρους για τα Προσωπικά Δεδομένα

Το κενό της ενημέρωσης πάνω στα νέα δεδομένα που φέρνει το CDPR ήρθε να καλύψει η ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φοροτεχνικών Λογιστών Μεσαράς στους Βώρους.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 2 Ιουλίου με θέμα «Το GDPR για ελεύθερους επαγγελματίες και  επιχειρήσεις», ωστόσο ήταν ανοικτή και για τον καθένα που επιθυμούσε να ενημερωθεί για το τι ισχύει πλέον για τα προσωπικά δεδομένα.

Πολύ ενδιαφέρουσες ήταν και οι εισηγήσεις των ομιλητών και συγκεκριμένα της κ.  Τιτομιχελάκη Καλλιόπης, Δικηγόρου, Πιστοποιημένης  DPO για τα προσωπικά δεδομένα και του κ. Λειβαδιωτάκη Νικόλαυ Λογιστή Α΄ τάξεως, Πιστοποιημένου DPO για τα προσωπικά δεδομένα. Τα θέματα που αναλύθηκαν είχαν να κάνουν με το τι ισχύει με τα  προσωπικά στοιχεία των πελατών Φυσικών Προσώπων (Α.Φ.Μ.Α.Μ.Κ.Α, Κωδικοί Taxisnet). Επίσης τι ι θα πρέπει να κάνουν οι λογιστές φοροτεχνικοί για να διασφαλίσουν τα προσωπικά στοιχεία των πελατών. Ακόμα ποιες  είναι οι πολιτικές απορρήτου που θα πρέπει να διασφαλίσει το Λογιστικό Γραφείο για την προστασία των δεδομένων καθώς επισης και για  πόσο χρονικό διάστημα είναι υποχρεωμένο το Λογιστικό Γραφείο να έχει τα προσωπικά στοιχεία των πελατών στη βάση του κ.α

 

mesaralive.gr  03 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ