Μια γιορτή όλο γλύκα σήμερα στον Αμπελούζο!

mesaralive.gr  08 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Μια γιορτή όλο γλύκα σήμερα στον Αμπελούζο!

Όλο γλύκα είναι η γιορτή που διοργανώνει σήμερα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελούζου!

Με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Αμπελούζος έρχεται να γλυκάνει το απόγευμα της Κυριακής με γεύσεις παράδοσης στο 3ο  Φεστιβάλ Γλυκού. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6 και όπως και κάθε χρόνο ο κόσμος που αναμένεται να την τιμήσει με την παρουσία του είναι πολύς όπως γίνεται κάθε χρόνο! Εξάλλου ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα ταξίδι γεμάτο γλύκα και γεύσεις όπως αυτό που μας υπόσχονται οι διοργανωτές;

Να σημειωθεί ότι σκοπό της 3ης Γιορτής Γλυκού είναι η προσέλκυση ντόπιων επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή  αλλά και ξένων που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την κουλτούρα του τόπου.

Οι επισκέπτες  θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα τοπικά παραδοσιακά γλυκά, χειροποίητα αναψυκτικά, λικέρ και παραδοσιακή ρακή απευθείας από το καζάνι, που θα προετοιμάσουν οι  γυναίκες του χωριού, ο πολιτιστικός σύλλογος, οι συμμετέχοντες σύλλογοι της περιοχής και επαγγελματίες της Μεσσαράς.

Η γιορτή στοχεύει στην ανάδειξη της ομορφιάς του χωριού , της παραδοσιακής  κληρονομιάς και των γευστικών ιδιαιτεροτήτων του τόπου.

Η εκδήλωση όπως προαναφέρθηκε θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα όπου οι επισκέπτες θα μπορέσουν να γευτούν  τα γλυκά εδέσματα που θα έχουν προετοιμαστεί ενώ θα ακολουθήσει διαγωνισμός για την ανάδειξη και βράβευση  των καλύτερων παραδοσιακών γλυκών  με κριτές από  τη Λέσχη Αρχιμαγείρων  Κρήτης.

 

mesaralive.gr  08 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα