Mια σπουδαία πρωτοβουλία - Νέα εθελοντική αιμοδοσία στο Τυμπάκι

  13 September, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Mια σπουδαία πρωτοβουλία - Νέα εθελοντική αιμοδοσία στο Τυμπάκι

Άλλη μια σημαντική πρωτοβουλία από τον Π.Σ Τυμπακίου που συνεχίζει να δίνει το παράδειγμα και "χτίζει" τη δική του παράδοση

Η εθελοντική αιµοδοσία είναι μια προσφορά στο συνάνθρωπο. Είναι ένα δώρο που µπορεί να σώσει ζωές, προσφέροντας μια νέα πνοή ζωής σε πολλούς ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι εθελοντές αιμοδότες αποτελούν την πιο ασφαλή κατηγορία αιμοδοτών, έναντι των δοτών αντικατάστασης ή δοτών επί πληρωμή, μειώνοντας την πιθανότητα μετάδοσης ασθενειών μέσω του αίματος από 7.5% σε 0.001%.

Η ανάγκη για αίμα είναι αυξημένη στη χώρα μας, αφού το αυξημένο ποσοστό τροχαίων, καθώς και η μεσογειακή αναιμία, μας κατατάσσει στις χώρες με υψηλή ανάγκη αιμοδοσίας. Η Ελλάδα, κατατάσσεται σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις 60 χώρες στον κόσμο που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν αυτόνομα τις ανάγκες τους για αίμα. Όσον αφορά στην κατάταξη των ευρωπαϊκών χωρών στην εθελοντική αιμοδοσία, δυστυχώς, η χώρα μας καταλαμβάνει μια θέση διόλου τιμητική.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου διοργανώνει άλλη μια δράση με φιλανθρώπικό πρόσημο,στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης κι ανιδιοτελούς προσφοράς σε όσους έχουν ανάγκη.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σημερα απο τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στην Κεντρική Λεωφόρο Τυμπακίου έναντι του Ηρώου.

 

  13 September, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα