Μια τεράστια caretta-caretta εμφανίστηκε σε παραλία της Κρήτης

  13 October, 2019 ΑΡΘΡΑ
Μια τεράστια caretta-caretta εμφανίστηκε σε παραλία της Κρήτης

Επιστρατεύτηκε ειδικό μηχάνημα για τη μεταφορά της

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν όσοι αντίκρισαν το μεσημέρι μία τεράστια χελώνα Caretta - caretta, την οποία ξέβρασε η θάλασσα στην παραλία «Paradise» στον Καρτερό Ηρακλείου.

Ο «μεγαλόσωμος»… επισκέπτης δεν μπορούσε να… περάσει απαρατήρητος.

 

Μόλις έγινε αντιληπτός από ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί, ειδοποιήθηκαν και οι αρμόδιοι, ενώ επιστρατεύτηκε μηχάνημα για τη μεταφοράς.

Ειδικότερα, όπως πληροφορούμαστε για την μετακίνησή της επιστρατεύτηκε ειδικό μηχάνημα, για να μεταφερθεί έξω από το χώρο της παραλίας.

Οι πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμεναρχείου, καθώς και του Δήμου για να δουν, πού θα φιλοξενηθεί η τεράστια Caretta caretta.

Αξίζει να σημειωθεί η Ελλάδα είναι η πιο δημοφιλής περιοχή φωλιάσματος κατά μήκος της Μεσογείου και κυρίως οι ακτές της Ζακύνθου και της Κυπαρισσίας με περισσότερες από 3.000 φωλιές ετησίως.

Οι χελώνες αυτές έχουν, κατά μέσο όρο, τελικό μήκος χελύου 90 cm, αν και έχουν καταγραφεί χελώνες με μήκος έως και 280 cm. Μια ενήλικη χελώνα ζυγίζει περίπου 135 κιλά ενώ υπάρχουν καταγραφές που ξεπερνούν τα 450 κιλά. 

Το χρώμα του δέρματος κυμαίνεται από κίτρινο έως καστανό και το χέλυο είναι συνήθως κοκκινωπό-καφέ. Μέχρι να ενηλικιωθεί η χελώνα δεν είναι ορατές φυλετικές διαφορές.

(φωτογραφία αρχείου)

 

  13 October, 2019 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα