Μια θεατρική παράσταση στο Πετροκεφάλι, για τον 23χρονο με καταγωγή από το Τυμπάκι

mesaralive.gr  28 June, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μια θεατρική παράσταση στο Πετροκεφάλι, για τον 23χρονο με καταγωγή από το Τυμπάκι

Φωτο: mesaralive.gr

Με μια θεατρική παράσταση, για τον 23χρονο Γιώργο Βρεττό με καταγωγή από το Τυμπάκι, που νοσηλεύεται σε κλινική της Γερμανίας και δίνει την δική του μάχη για να γυρίσει υγιής στο σπίτι του, το Πετροκεφάλι, και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού, ανοίγει μια μεγάλη αγκαλιά στήριξης και συμπαράστασης.

Η Θεατρική Παράσταση ανεβαίνει σήμερα το βράδυ στις 8:30 στο Θεατράκι του Πετροκεφαλίου, ενώ ο ΠΣ Πετροκεφαλίου στο κάλεσμά του αναφέρει:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετροκεφαλίου διοργανώνει θεατρική παράσταση για ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ τα έσοδα τις παραστάσεις θα διατεθούν σε έναν συνάνθρωπό μας που τα έχει ανάγκη για αυτό ελάτε να τον βοηθήσουμε όλοι μαζί την Τετάρτη 28/06 και ώρα 8.30 στο θεατράκι του χωριού μας(απέναντι από τον Σύλλογο) Τιμή εισόδου 5 ευρώ....Σας περιμένουμε.....

λίγα λόγια για το έργο

Το ΣΧΗΜΑ 7 προτείνει για τη σεζόν 2016-2017 σε όλη την οικογένεια ,το έργο του Μike Kenny "το παιδί με τη βαλίτσα" σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου.
"Το παιδί με την βαλίτσα"
Η μικρή Ναζλί ζει σε μια χώρα της Μέσης Ανατολής. Ξεσπά πόλεμος και η οικογένειά της αναγκάζεται να φύγει για να σωθεί. Ωστόσο τα χρήματα δεν αρκούν για να ταξιδέψουν όλοι και οι γονείς της την στέλνουν μόνη της στον αδερφό της στο Λονδίνο. Η Ναζλί φαντάζεται ότι είναι ο Σεβάχ ο Θαλασσινός και διασχίζει ερήμους, βουνά και θάλασσες, με μόνη της συντροφιά την Κρίσια - ένα κορίτσι που έχει κι αυτό τον ίδιο προορισμό. Στη βαλίτσα έχει τις ιστορίες που της έλεγε ο πατέρας της.
Ο πολυβραβευμένος βρετανός θεατρικός συγγραφέας αγγίζει ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα, αυτό της αναγκαστικής μετανάστευσης. Η  πραγματικότητα μπλέκεται με το παραμύθι και οδηγεί τους ήρωες μέσα από εικόνες που δημιουργούν με τα σώματα τους να ταξιδέψουν και να μπλεχτούν σε περιπέτειες. Η παράσταση μέσα από λιτά, αλλά ευρηματικά και σημαντικά για την εξέλιξη της ιστορίας, σκηνικά δίνει την ευκαιρία και χαρά στα παιδιά να διευρύνουν την φαντασία τους και να σκεφτούν..Η αλήθεια ειπωμένη χωρίς υπερβολές ,με χιούμορ και χωρίς διδακτισμό. Η εξαιρετική μετάφραση της Ξένιας Καλογεροπούλου, που ασχολείται εδώ και χρόνια με το παιδικό θέατρο. έρχεται να αναδείξει το υπέροχο κείμενο. Η παράσταση είναι εμπλουτισμένη με βιντεοπροβολές που κάνουν τα παιδιά να παρακολουθήσουν με ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον την ιστορία.
Ηθοποιοί: Ροδούλα Κρανιωτάκη,Μάνος Ζειμπέκης,Σοφία Δερμιτζάκη,Ελένη Γιαλαμά.
Σκηνοθεσία- Γενική επιμέλεια :Κώνσταντίνος Μεταξάκης.
Επεξεργασία video :Άγγελος Αρβανίτης)

 

mesaralive.gr  28 June, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα