Μιχάλης Καρακατσάνης: Η πρόβλεψη του καιρού στη Μεσαρά τις επόμενες μέρες

mesaralive.gr  09 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μιχάλης Καρακατσάνης: Η πρόβλεψη του καιρού στη Μεσαρά τις επόμενες μέρες

Ηλιοφάνεια στην Μεσαρά

Η αυξημένη υγρασία, ο σχετικά ζεστός καιρός αλλά και οι τοπικές μπόρες (κυρίως στα ορεινά) θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αυτή της εβδομάδας για την ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς.

Πιο συγκεκριμένα:

Σήμερα Δευτέρα (9-7) και αύριο Τριτη (10-7) ηλιοφάνεια θα επικρατήσει, ενώ απο τις προμεσημβρινές ώρες θα συννεφιάσει κυρίως στην ορεινή Μεσαρά όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν και τοπικοί όμβροι, τα όποια φαινόμενα μέχρι τις πρώτες βραδυνές ώρες θα έχουν σταματήσει...
Άνεμοι ασθενείς και θερμοκρασία κοντά στους 31 με 33.
Το αίσθημα της ζέστης όμως θα είναι πιο έντονο λόγο της υψηλής σχετικής υγρασίας.

Από την Τετάρτη (11-7) 'εως και το Σάββατο (14-7) επιστρέφουμε σε πλήρως καλοκαιρινούς ρυθμούς με πολύ ηλιοφάνεια ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως απο την Παρασκευή και μετά.

Ο καιρός στην Κρήτη

Επανέρχεται, περιορισμένα η αστάθεια στην Κρήτη. Πιο αναλυτικά:
Με συνθήκες περιορισμένης αστάθειας θα κυλήσουν οι δύο πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας στο νησί μας,
Έτσι η Δευτέρα (9-7) και η Τρίτη (10-7)  θα ξεκινήσουν με ηλιοφάνεια ενώ από τις πρώτες μεσημβρινές θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα κεντρικά ημιορεινά και ορεινά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες (κυρίως στα ορεινά) οι οποίες μέχρι το απόγευμα θα έχουν σταματήσει.

Από Τετάρτη (11-7) έως και το Σάββατο (14-7) οι όποιες συνθήκες αστάθειας θα εκλείψουν και ο καιρός σταδιακά θα επανέρχεται σε καλοκαιρινό μοτίβο με την θερμοκρασία απο την Παρασκευή (13-7) να σημειώνει μικρή άνοδο.

Το μελτέμι θα διατηρηθεί με ασθενή έως μέτρια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ των 19 και 28 με 29 βαθμούς στά Βόρεια τμήματα της Κρήτης ενώ στην ενδοχώρα και τα νότια θα βρεθεί στους 31 με 33 βαθμούς.
Από την Παρασκευή (13-7) θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Η σχετική υγρασία θα είναι αρκετά υψηλή και αυτό θα είναι η αιτία το αίσθημα της ζέστης να είναι κατά τόπους πιο έντονο μίας και θα ανεβαίνει ο δείκτης δυσφορίας. 

Μιχάλης Καρακατσάνης
Μετεωρολόγος

 

mesaralive.gr  09 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα