Mνημες μιας δύσκολης εποχής ξύπνησαν σημερα στο μαρτυρικό Τυμπάκι.

mesaralive.gr  12 February, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Mνημες μιας δύσκολης εποχής ξύπνησαν σημερα στο μαρτυρικό Τυμπάκι.


Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης των γεγονότων της γερμανικής κατοχής που σημάδεψαν για πάντα το Τυμπάκι.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε, ιερουργουντος του Μητροπολίτη Γορτύνης&Αρκαδίας κ. Μακαρίου, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση την οποία ακολούθησε ομιλία από τον εισαγγελέα κ. Νικόλαο Μαρκάκη.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου μεταξύ των οποίων αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Γρήγορη Νικολιδακη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μαθιουδάκης Νικόλαος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτακης, ο συντονιστής παραγωγικών τομέων και υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ κ. Κων/Νος Κεφαλογιάννης κι ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Στρατάκης.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης έγινε γνωστό ότι ξεκινούν οι μελέτες για την ανέγερση Πολιτιστικού Κέντρου πλησίον του ναού του Αγίου Τίτου με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης.

Συμπερασματικά, στον απόηχο όσων διαδραματίστηκαν σήμερα, με αφορμή την ιστορική αυτή επέτειο, αυτό που αξίζει να κρατήσουμε είναι ότι το Τυμπάκι έχει περασει-αντεξει πολλά και αξίζει καλύτερης τύχης /μεταχείρισης και από τους ανθρώπους του(πρωτίστως!!) και από την πολιτεία.
 

 

mesaralive.gr  12 February, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα