«Μόνο δυο Κυριακές το χρόνο ανοιχτά» λέει η Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών Δ. Φαιστού

mesaralive.gr  14 December, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
«Μόνο δυο Κυριακές το χρόνο ανοιχτά» λέει η Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών Δ. Φαιστού

Φώτο: mesaralive

«Όταν τα φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων φαντάζουν εμπόδια αξεπέραστα.

. Όταν η  έλλειψη ρευστότητας της αγοράς και οι μεγάλες υποχρεώσεις που έχουμε καθημερινά, οδηγούν  στην εξαφάνιση της μικρής εμπορικής επιχείρησης. Είναι πολυτέλεια, αν όχι  ψευδαίσθηση όταν εμείς  οι ίδιοι  αναγάγουμε σε κυρίαρχο θέμα  αν πρέπει να έχουμε ανοιχτά τα μαγαζιά μας της Κυριακές. Οι πολυεθνικές και τα μεγαλο-μαγαζα τώρα μας ζητάνε να πιούμε το δηλητήριο, που έχει  όνομα απελευθέρωση ωραρίου» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Δήμου Φαιστού.

Όπως σημειώνεται «Στόχος τους είναι να το πιούμε  σε 52 δόσεις όσες είναι και οι Κυριακές του χρόνου. Στόχος τους είναι να μας εξαθλιώσουν βιολογικά και οικονομικά.

Γιατί πρέπει εμείς οι μικροί έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι να ακολουθήσουμε τις πολυεθνικές  στο άνοιγμα των μαγαζιών  τις Κυριακές ; Αλήθεια πιστεύει κάνεις ότι επιχειρούμε  το ίδιο με αυτούς; Έχουμε την ίδια φορολογία εισοδήματος ;Την ίδια πρόσβαση στις τράπεζες ;Μήπως πληρώνουμε τους ίδιους μισθούς τους εργαζόμενους; Που πραγματικά οδηγούμε τους καταναλωτές όταν είναι  ανοιχτά τα μαγαζιά τις Κυριακές; Τους οδηγούμε στις πόρτες  και στα ταμεία των πολυεθνικών ενώ το ταμείο μας μένει μισοάδειο αλλά γεμάτο πρόσθετα έξοδα. Μήπως οι καταναλωτές δεν έχουν τα χρονικά περιθώρια να ψωνίσουν όλη την εβδομάδα  και περιμένουμε να έρθουν την Κυριακή;

 Παραγνωρίζει κανείς την μείωση μισθών συντάξεων, δώρων. Ζώντας την οικονομική πραγματικότητα αλλά και τον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει πολυεθνικές και μεγαλομαγαζα ευχόμαστε   η γιορτές  να μας δώσουν  μια οικονομική ανάσα.  Είναι καιρός να καταλάβουμε   το παιχνίδι που παίζετε στις πλάτες μας.

Αυτοί που μας προτρέπουν να ανοίξουμε τις Κυριακές δεν μας αγαπούν ούτε μας συμπονούν. Αντίθετα θέλουν  να τους αδειάσουμε την γωνιά . Να κλείσουμε τα μαγαζιά μας  και να μείνουν μόνοι κυρίαρχοι στην αγορά.  

Εμείς με το άγχος και την αγωνία των συναδέλφων δεν παίζουμε. Παρά την πάγια θέση μας για μια Κυριακή ανοιχτά το χρόνο (συγκεκριμένα για φέτος 27 Δεκεμβρίου)  προτάθηκε από τα  μέλη στην Γ.Σ. να ψηφίσουμε, για 2 και μόνο Κυριακές τις τελευταίες του χρόνου, 20 και 27 Δεκεμβρίου και καμία άλλη το χρόνο ανοιχτά. Καλύπτοντας τα επιχειρήματα σχετικά με τις γιορτές και ταυτόχρονα προστατεύοντας την Κυριακάτικη αργία».

 

mesaralive.gr  14 December, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα