Μονομαχία για δύο οι «γαλάζιες» εκλογές

mesaralive.gr  20 October, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Μονομαχία για δύο οι «γαλάζιες» εκλογές

Το εσωκομματικό πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει στη ΝΔ καθώς η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη νέου προέδρου στις 22 Νοεμβρίου έχει ξεκινήσει.

Έναν μήνα πριν, οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι «γαλάζιες» εκλογές είναι μία μονομαχία για δύο, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον πρώτο να προηγείται καθαρά.

Στην τρίτη κατά σειρά δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα από την Prorata στην Εφημερίδα των Συντακτών συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει ποσοστό 49% και ακολουθούν οι Απόστολος Τζιτζικώστας με 32%, Κυριάκος Μητσοτάκης με 15% και 'Αδωνις Γεωργιάδης με 4%.

Στο ίδιο ερώτημα, μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 55%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 25%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 16% και ο 'Αδωνις Γεωργιάδης 4%.

Όσον αφορά το ενδιαφέρον για τις εκλογές στη ΝΔ, ενδιαφέρον εκφράζει το 41% («αρκετά» το 22% και «πολύ» το 19%), ενώ αδιάφορο δηλώνει το 59% των ερωτηθέντων («καθόλου» το 43% και «λίγο» το 16%). Μεταξύ εκείνων που ψήφισαν ΝΔ τον Σεπτέμβριο, ενδιαφέρον εκφράζει το 75%, ενώ αδιάφορο δηλώνει το 25%.

Σημαντικό προβάδισμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έναντι των συνυποψηφίων του για την προεδρία της ΝΔ, έδειξαν και οι δύο δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης συγκεντρώνει το 48% όσων δήλωσαν ψηφοφόροι του κόμματος, έναντι 21% του Απόστολου Τζιτζικώστα. Ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 18% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 8%.

Στο σύνολο των πολιτών, ο Απόστολος Τζιτζικώστας «παίρνει κεφάλι», καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 31%, έναντι 28% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Και σε αυτήν την περίπτωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στην τρίτη θέση με 14%, ενώ ακολουθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης με 6%.

Την ίδια στιγμή στη δημοσκόπηση της MRB για την εφημερίδα Real News, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι η επιλογή του 48% των γαλάζιων ψηφοφόρων, με τον Απόστολο Τζιτζικώστα να ακολουθεί με 20%.

 

Πηγή: tvxs.gr

 

Η δημοσκόπηση:

 

mesaralive.gr  20 October, 2015 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα