Μουντιάλ 2022: Σφραγίζονται τα εισιτήρια σε 3ο και 4ο όμιλο

  30 November, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Μουντιάλ 2022: Σφραγίζονται τα εισιτήρια σε 3ο και 4ο όμιλο

Τα πρώτα δύο ζευγάρια για τη φάση των 16 του Μουντιάλ 2022 κλείδωσαν μετά την ολοκλήρωση του 1ου και του 2ου ομίλου καθώς η Ολλανδία θα παίξει με τις ΗΠΑ και η Αγγλία με τη Σενεγάλη. Το δεύτερο ξεκαθάρισμα θα γίνει την Τετάρτη (30/11) με τις καθοριστικές αναμετρήσεις του 3ου και του 4ου ομίλου, όπου παίζουν στις 21.00 η Πολωνία με την Αργεντινή και η Σαουδική Αραβία με το Μεξικό για τον 3ο και στις 17.00 η Γαλλία με την Τυνησία και η Δανία με την Αυστραλία για τον 4ο.

 Μάλιστα οι ομάδες που θα προκριθούν, θα διασταυρωθούν στη φάση των 16 καθώς ο πρώτος του 3ου ομίλου θα παίξει με τον δεύτερο του 4ου και αντιστρόφως ο πρώτος του 4ου ομίλου με τον δεύτερο του 3ου.

4ος όμιλος

17.00 Τυνησία - Γαλλία / ΑΝΤ1
17.00 Αυστραλία - Δανία / antenna.gr και ΑΝΤ1+

Βαθμολογία

Γαλλία 6 (6-2)
Αυστραλία 3 (2-4)
Δανία 1 (1-2)
Τυνησία 1 (0-1)

Τι χρειάζεται η Γαλλία

Το μόνο βέβαιο στον τέταρτο όμιλο είναι πως η Γαλλία έχει ήδη κλείσει θέση για τους 16 καθώς βρίσκεται στους 6 βαθμούς αντί 3 της Αυστραλίας. Απομένει να μάθει αν θα είναι πρώτη ή δεύτερη με τις πιθανότητες βεβαίως να υπέρ της για την πρωτιά δεδομένου ότι αντιμετωπίζει την Τυνησία, την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου. Οι Μπλε αρκούνται και στην ισοπαλία για να κλειδώσουν την πρώτη θέση στον όμιλο, ενώ θα τα καταφέρουν ακόμα και με ήττα εκτός κι αν η Αυστραλία που πρέπει να καλύψει μια μεγάλη διαφορά τερμάτων (-6) κερδίσει με +5 γκολ τη Δανία. Φυσικά όλα αυτά δεν γίνονται ως εκ τούτου, η Γαλλία απλώς περιμένει την επικύρωση του πρώτου εισιτηρίου.

Τι χρειάζεται η Αυστραλία

Η Αυστραλία έχει «τελικό» με τη Δανία και με νίκη είναι βέβαιο ότι προκρίνεται στους 16. Επίσης, θα προκριθεί και σε περίπτωση ισοπαλίας καθώς βρίσκεται στους +2 βαθμούς απ' τη Δανία. Αρκεί να μην νικήσει η Τυνησία τη Γαλλία. Σ' αυτόν τον συνδυασμό, θα προκριθούν οι Τυνήσιοι καθώς έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων (-1 αντί -2 των Αυστραλών). Φυσικά με ήττα θα την ξεπεράσει η Δανία και θα τεθεί νοκ άουτ.

Τι χρειάζεται η Δανία

 
AD
AD
AD
AD
AD
AD

Έχοντας μόλις έναν βαθμό, οι Δανοί παίζουν μόνο για τη νίκη απέναντι στους Αυστραλούς. Παράλληλα, όμως θέλουν να μην κερδίσει η Τυνησία τη Γαλλία καθώς εκεί θα παίξει ρόλο η διαφορά τερμάτων. Αμφότερες βρίσκονται στο -1, οι Δανοί έχουν ένα περισσότερο γκολ στο ενεργητικό κι όλα θα κριθούν στο εύρος της νίκης τους. Σε ισοπαλία ή ήττα το Μουντιάλ τελειώνει για τη Δανία.

Τι χρειάζεται η Τυνησία

Έχει μόλις έναν βαθμό, δεν έχει σκοράρει ακόμα αλλά ελπίζει (μαθηματικά) σε πρόκριση. Η Τυνησία θέλει ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό θαύμα για να προκριθεί καθώς όχι μόνο χρειάζεται να νικήσει τη Γαλλία αλλά πρέπει να μην υπάρξει νικητής και στο Αυστραλία - Δανία. Σε καμία περίπτωση δεν θέλει νίκη Αυστραλίας καθώς τίθεται νοκ άουτ, ενώ εφόσον νικήσουν οι Δανοί, χρειάζεται να πετύχει ευρύτερο σκορ. Σκούρα τα πράγματα βεβαίως.

Οι πιθανές ενδεκάδες στο Αυστραλία - Δανία

Αυστραλία: Ράιαν, Κάρασιτς, Σούταρ, Ρόουλς, Μπέχιτς, Λέκι, Ιρβάιν, Μόουι, ΜακΓκρι, Γκούντγουιν, Ντιούκ.
Δανία: Σμάιχελ, Άντερσεν, Κιάερ, Κρίστενσεν, Κρίστιενσεν, Χόιμπιεργκ, Έρικσεν, Μάλε, Σκοβ Όλσεν, Ντόλμπεργκ, Ντάμσγκααρντ.

Οι πιθανές ενδεκάδες στο Τυνησία - Γαλλία

Τυνησία: Νταχμέν, Μπρον, Ταλμπί, Μεριά, Κεχρίντα, Σκιρί, Λαιντουνί, Αμπντί, Μσακνί, Σλίτι, Χαζρί.
Γαλλία: Μανταντά, Παβάρ, Κονατέ, Βαράν, Καμαβινγκά, Γκεντουζί, Φοφανά, Κομάν, Γκριεζμάν, Μπαπέ, Τουράμ.

3ος όμιλος

21.00 Πολωνία - Αργεντινή / ΑΝΤ1
21.00 Σαουδική Αραβία - Μεξικό / antenna.gr και ΑΝΤ1+

Βαθμολογία

Πολωνία 4 (2-0)
Αργεντινή 3 (3-2)
Σαουδική Αραβία 3 (2-3)
Μεξικό 1 (0-2)

Τι χρειάζεται η Αργεντινή

 
AD
AD
AD
AD
AD
AD

Από το ιστορικό στραπάτσο της πρεμιέρας απέναντι στη Σαουδική Αραβία, η Αργεντινή ορθοπόδησε και βρέθηκε να διεκδικεί ακόμα και την πρωτιά στον 3ο όμιλο. Αντιμετωπίζει την Πολωνία σε «τελικό» κι έχει έναν βαθμό λιγότερο, ενώ ισοβαθμεί με τους Σαουδάραβες. Ο Μέσι και η παρέα του με νίκη έχουν εξασφαλισμένη την πρόκριση δίχως να ασχοληθούν με το άλλο ματς, ενώ για την πρωτιά θα πρέπει (εφόσον νικήσουν την Πολωνία) θα πρέπει να μην κερδίσει η Σαουδική Αραβία τους Μεξικανούς με +3 γκολ απ' όσα βάλει η Αργεντινή. Αν πάντως το παιχνίδι με την Πολωνία λήξει ισόπαλο, τότε η Αργεντινή θέλει ισοπαλία στο άλλο ματς για να προκριθεί ως δεύτερη. Αντιθέτως, αν η Σαουδική Αραβία κερδίσει τους Μεξικανούς την πετάει εκτός Μουντιάλ, ενώ σε περίπτωση νίκης του Μεξικού, ελπίζει αυτή η νίκη να μην είναι με +4 γκολ.

Τι χρειάζεται η Πολωνία

Η Πολωνία βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου με 4 βαθμούς ούσα αήττητη. Όμως έχει την πιο δύσκολη αποστολή απέναντι στο φαβορί του ομίλου, Αργεντινή. Στον Λεβαντόβσκι και την παρέα του αρκεί η ισοπαλία με τους Αργεντινούς και η πρόκριση είναι δεδομένη στους 16, όπως φυσικά και η νίκη που θα διατηρήσει την Πολωνία και στην πρώτη θέση. Ελπίδες πρόκρισης έχει ακόμα κι αν χάσει απ' την Αργεντινή. Αρκεί το άλλο ματς να λήξει ισόπαλο. Σ' αυτή την περίπτωση προκρίνεται αρκεί να μην χάσει απ' την Αργεντινή με 3+ γκολ και το άλλο παιχνίδι να μην πάει σε ισοπαλία με γκολ (1-1, 2-2 κλπ). Ευνοείται μόνο στην ισοπαλία του 0-0. Τέλος, απειλείται απ' τον Μεξικό εφόσον κερδίσει τη Σαουδική Αραβία σε περίπτωση που οι Μεξικανοί καλύψουν το -4 της διαφοράς των τερμάτων (οι Πολωνοί βρίσκονται στο +2, ενώ οι Μεξικανοί στο -2).

Τι χρειάζεται η Σαουδική Αραβία

Η Σαουδική Αραβία με νίκη επί του Μεξικού κλειδώνει την πρόκριση και δεν αποκλείεται να βρεθεί ακόμα και πρώτη αν το άλλο ματς λήξει ισόπαλο. Περνάει και σε ισοπαλία όμως, εφόσον η Πολωνία νικήσει την Αργεντινή. Σε περίπτωση επικράτησης της Αργεντινής, η νίκη θα πρέπει να είναι στα 4+ γκολ για να ευνοηθούν οι Σαουδάραβες που βρίσκονται στο -1 στα γκολ αντί του +2 της Πολωνίας. Αν χάσει προφανώς... χάνεται.

Τι χρειάζεται το Μεξικό

Το Μεξικό δεν θέλει τίποτα άλλο πέρα από τη νίκη επί της Σαουδικής Αραβίας για να ελπίζει σε πρόκριση. Αν τα καταφέρει, έχει εξασφαλισμένη θέση στους 16 εφόσον νικήσουν οι Πολωνοί τους Αργεντινούς, ενώ αν η ομάδα του Μέσι επικρατήσει όλα θα κριθούν στη διαφορά των γκολ, όπου όμως η Πολωνία βρίσκεται στο +2 και το Μεξικό στο -2. Άρα θα πρέπει να καλύψει διαφορά τεσσάρων τερμάτων...

Οι πιθανές ενδεκάδες στο Πολωνία - Αργεντινή

Πολωνία: Στσέζνι, Κας, Γκλικ, Κίβιορ, Μπερεζίνσκι, Ζιελίνσκι, Μπιέλικ, Κριχόβιακ, Φρανκόφσκι, Μίλικ, Λεβαντόφσκι.
Αργεντινή: Ε. Μαρτίνες, Μολίνα, Οταμέντι, Λισ. Μαρτίνες, Ταλιαφίκο, Φερναντές, Παρέδες, Ντε Πολ, Μέσι, Λαουτ. Μαρτίνες, Ντι Μαρία.

Οι πιθανές ενδεκάδες στο Σαουδική Αραβία - Μεξικό

Σαουδική Αραβία: Αλοβάις, Αμπντουλχαμίντ, Αλ-Αμρί, Ταμπακτί, Αλ-Γκανάμ, Κανό, Αλ-Μπουραϊκάν, Αλ-Χασάν, Αλ-Ναζεΐ, Αλ-Νταουσαρί, Αλ-Σεχρί.
Μεξικό: Οτσόα, Σάντσες, Μορένο, Μόντες, Γκαγιάρδο, Ερέρα, Γκουαρδάδο, Τσάβες, Λοσάνο, Χιμένες, Βέγκα.

Τα κριτήρια κατάταξης

Βαθμοί σε όλους τους αγώνες
Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες
Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες
Βαθμοί στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
Καλύτερη διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
Καλύτερη επίθεση στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
Πόντοι fair play σε όλους τους αγώνες (-1 η κίτρινη κάρτα, -3 η αποβολή με δύο κίτρινες κάρτες, -4 η απευθείας κόκκινη κάρτα, -5 αποβολή με κίτρινη και κόκκινη κάρτα)
Κλήρωση

 

  30 November, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα