Μουσική βραδιά αφιερωμένη στην Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

  03 August, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μουσική βραδιά αφιερωμένη στην Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

«Τραγουδώντας στο Φεγγάρι της Μεσσαράς»

Ένα αφιέρωμα στα ωραιότερα τραγούδια του παλιού κινηματογράφου με τίτλο «Τραγουδώντας στο Φεγγάρι της Μεσσαράς» πραγματοποιούνη Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου και το Δίκτυο Συλλόγων Μεσσαράς την ερχόμενη Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στον αρχαιολογικό χώρο Γόρτυνας, στο πλαίσιο του εορτασμού της αυγουστιάτικης πανσελήνου.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Θανάσης Βασιλάκης (μπουζούκι), Στέφανος Κουρουπάκης (κοντραμπάσο), Παναγιώτης Καπιζιώνης (μπουζούκι), Σωτήρης Αλεξάκης (κιθάρα), Μαρία Φασουλάκη (φωνή) και Γιάννης Χαρκούτσης (κρουστά).

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Γόρτυνας.

Σημειώνεται πως στο χώρο της συναυλίας επιτρέπονται 80 θεατές.  Όλοι πρέπει να φορούν μάσκα   κατά την είσοδο και έξοδο στο χώρο της συναυλίας και κατά την για λίγο απομάκρυνσή τους από το χώρο της συναυλίας, πχ να πάνε κυλικείο.

Ο καθένας θα έχει την καρέκλα του.  Οι καρέκλες θ’ απέχουν 1,50 μ. η μια από την άλλη. Πρέπει οι θεατές να κρατούν τις αποστάσεις  των δυο μέτρων κατά την είσοδό στο χώρο της συναυλίας και ν’ ακολουθήσουν διαδρομή ασφαλείας.

Εκδηλώσεις σε 77 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία απόψε

Υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου, 77 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα θα υποδεχθούν το κοινό σήμερα το βράδυ, Δευτέρα 3 Αυγούστου, με εκδηλώσεις σε 37 από αυτά ενώ ακόμη 40 θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό. Όπως κάθε χρόνο, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει και φέτος τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία στο κοινό με ελεύθερη είσοδο σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Όπως έχει ενημερώσει το ΥΠΠΟΑ, «οι εκδηλώσεις και η επίσκεψη του κοινού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο περιορισμού διασποράς του κορονοϊού COVID 19 και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο πραγματοποίησής τους».

Συναυλίες, αστρονομικές παρατηρήσεις, παραστάσεις χορού, μουσικής και ποιητικού κειμένου, πρωτότυπα αφιερώματα, προβολές, εικαστικές εκθέσεις και ξεναγήσεις είναι μερικές από τις εκδηλώσεις που πλαισιώνουν σήμερα το βράδυ μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη τη χώρα. Οι περισσότερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς συλλόγους. Για το 2020, 25 αιώνες μετά τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας επιλέχθηκαν ως θέμα της αφίσας οι Θερμοπύλες και συγκεκριμένα ο λόφος του Κολωνού στο Καλλίδρομο Όρος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΠΟΑ, ο απολογισμός των εκδηλώσεων του 2019 ξεπέρασε τους 60.000 επισκέπτες που κατέκλυσαν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την επικράτεια. Φέτος, για μία ακόμη, δύσκολη υπό τις συνθήκες της πανδημίας, χρονιά, οι Περιφερειακές και Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το προσωπικό τους, συνεχίζουν τον επιτυχή θεσμό της Πανσελήνου του Αυγούστου, προσφέροντας στους Έλληνες πολίτες και στους ξένους επισκέπτες, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, την ωραιότερη νύχτα του ελληνικού καλοκαιριού.

 

  03 August, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα