Μουσταλευριά, σουτζούκι, κιοφτέρια: Ιστορία και συνταγές για τα παραδοσιακά γλυκά της Κρήτης
Ένα από τα παλαιότερα γλυκίσματα που παρασκεύαζαν και προσέφεραν οι νοικοκυρές στην Κρήτη ήταν το σουτζούκι.
Ουσιαστικά πρόκειται για τη γνωστή μας μουσταλευριά με καρύδια ενώ από την μουσταλευριά κατασκευάζονταν και τα κιοφτέρια που καταναλώνονταν αποξηραμένα τους χειμερινούς μήνες.
Με ένα τσουκάλι λοιπόν τρία γλυκά, η φρέσκια μουσταλευριά, η αποξηραμένη μουσταλευριά (κιοφτέρια) και του σουτζούκι.
Πρώτη ύλη ο μούστος και συνταγή επιτυχίας το χώμα! Γιατί αν δεν «κόψεις» το μούστο με ασπρόχωμα το γλυκό δεν είναι το ίδιο επιτυχημένο, όπως αυτό της παραδοσιακής συνταγής.
Δείτε επίσης
- 15 τρόποι να ζήσετε περισσότερο και καλύτερα
- Αυτό είναι το πιο υγιεινό λαχανικό από όλα -«Θρεπτικό εργοστάσιο» με απίστευτα οφέλη
- 8 καθημερινές τροφές που καίνε λίπος και ενισχύουν την απώλεια βάρους
- Υγεία: Αυτή η εκδοχή της μεσογειακής διατροφής υπόσχεται «θαύματα»
- Εντυπωσιακό: Δεν έχει μνήμη μόνο ο εγκέφαλος αλλά και το σώμα - Τι έδειξε μελέτη