Μουσταλευριά, σουτζούκι, κιοφτέρια: Ιστορία και συνταγές για τα παραδοσιακά γλυκά της Κρήτης

Ένα από τα παλαιότερα γλυκίσματα που παρασκεύαζαν και προσέφεραν οι νοικοκυρές στην Κρήτη ήταν το σουτζούκι.
Ουσιαστικά πρόκειται για τη γνωστή μας μουσταλευριά με καρύδια ενώ από την μουσταλευριά κατασκευάζονταν και τα κιοφτέρια που καταναλώνονταν αποξηραμένα τους χειμερινούς μήνες.
Με ένα τσουκάλι λοιπόν τρία γλυκά, η φρέσκια μουσταλευριά, η αποξηραμένη μουσταλευριά (κιοφτέρια) και του σουτζούκι.
Πρώτη ύλη ο μούστος και συνταγή επιτυχίας το χώμα! Γιατί αν δεν «κόψεις» το μούστο με ασπρόχωμα το γλυκό δεν είναι το ίδιο επιτυχημένο, όπως αυτό της παραδοσιακής συνταγής.
Δείτε επίσης
- Τα μυστικά της διατροφής μετά τα 60 – 5 θρεπτικά συστατικά για υγεία και ενέργεια
- Ολόκληρα αυγά ή μόνο ασπράδια; Ποια έχουν περισσότερη πρωτεΐνη και είναι πιο υγιεινά
- Πίεση: Ο χυμός που ίσως την «ρίχνει» σε 2 εβδομάδες
- Τέσσερις τροφές που δεν μας ανεβάζουν την πίεση
- Τι παραβλέπουν πολλοί γονείς στη συζήτηση για τα κινητά στα σχολεία