Μπουγάτσα με τυρί από έναν εξπέρ του είδους

5' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Τεμάχια: για 2 μπουγάτσες
Για τη ζύμη
1 δόση ζύμη για φύλλο αέρος
Για την κρέμα τυριού (γέμιση)
40 γρ. βούτυρο αγελαδινό
40 γρ. αλεύρι μαλακό
400 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
400 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
200 γρ. ανάλατη μυζήθρα νωπή (ή ανθότυρο νωπό), θρυμματισμένη
1 αυγό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Κρέμα τυριού (γέμιση)
Για να φτιάξουμε τη γέμιση με κρέμα τυριών, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει, προσέχοντας να μην αφρίσει, σκουρύνει και «ψηθεί».
Ρίχνουμε πασπαλιστά το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα, παίρνοντας αυτό που έχει κολλήσει στα τοιχώματα της κατσαρόλας για να μην καεί, μέχρι να φτιάξουμε μια παχύρρευστη κρέμα ρου (roux), τη βάση της μπεσαμέλ.
Προσθέτουμε το γάλα, σε δόσεις, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα με το σύρμα, ώστε να διαλυθούν τυχόν σβόλοι που θα σχηματιστούν.
Μόλις φτιάξουμε μια λεία κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Τέλος, ρίχνουμε το αυγό και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, για να κρυώσει πιο γρήγορα, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφανειά του, για να μη σχηματιστεί κρούστα, και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά. Πριν το χρησιμοποιήσουμε, ανακατεύουμε απαλά.
Δείτε επίσης
- Η Μοσάντ επιβεβαιώνει ότι ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός
- Πυρκαγιά στην περιοχή της Καρκαδιώτισσας
- Από τον Ιούνιο έχουν ξεσπάσει 1.050 φωτιές στην Ελλάδα - Δεκάδες τα αυτόφωρα
- Ερντογάν: «Άτοπη και δίχως νόημα η ανησυχία της Ελλάδας για τα βήματα που κάνουμε στην άμυνα»
- Πισίνες σε τουριστικά καταλύματα: Τι απαιτείται για τη λειτουργία τους, έλεγχοι και πρόστιμα