Ν. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα στις Ευρωεκλογές

https://www.amna.gr/  01 December, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Ν. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα στις Ευρωεκλογές

Θετικός κατ αρχήν στην θέσπιση της επιστολικής ψήφου αλλά με θεσμικές διασφαλίσεις δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του MEGA «Live News».

«Δείξαμε ότι είμαστε θετικοί κι έτοιμοι να συναινέσουμε πριν από μερικούς μήνες με τη θετική μας ψήφο στο νομοσχέδιο για τους αποδήμους. Εμείς ψηφίσαμε «ναι». Έχουμε διάθεση συναίνεσης αλλά με σοβαρές θεσμικές εγγυήσεις. Σε πολλά κράτη υπάρχει η επιστολική ψήφος αλλά υπάρχουν και εγγυήσεις που διασφαλίζουν τη διαφάνεια και την εύρυθμη λειτουργία της εκλογικής διαδικασίας»., ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να καθιερώσει νομοθετικά την επιστολική ψήφο. Ο κ. Ανδρουλάκης παράλληλα άσκησε έντονη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση για αιφνιδιασμό, θυμίζοντας τι έλεγε το καλοκαίρι ο πρωθυπουργός στη Βουλή: «"Είμαστε θετικά διακείμενοι για την επιστολική ψήφο, αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να προλάβουμε μέχρι τις Ευρωεκλογές". Και, ξαφνικά, τέσσερις μήνες μετά τη νομοθέτηση φέρνει την επιστολική ψήφο» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Για τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που το επιβεβαιώνουν ο κ. Ανδρουλάκης έστειλε μήνυμα προς όλα τα στελέχη πως δεν θέλει «να πάρουν τα μυαλά τους αέρα . Πρέπει να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά με χαμηλούς τόνους και να αποδειχθεί ένα χρήσιμο αξιόπιστο κόμμα, που δεν λαϊκίζει, αλλά προτείνει λύσεις για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους πολίτες», συμπλήρωσε.  «Το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε 3,5 μονάδες στις εθνικές εκλογές, μετά από πέντε χρόνια και ανέβηκε -όπως θα δείξετε σήμερα σε δημοσκόπηση στο Mega- άλλες 3,5 μονάδες σε πέντε μήνες. Το λέω αυτό γιατί; Το να ξαναμπούμε στο πολιτικό προσκήνιο και να είναι το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα κάποιοι το θεωρούσαν όνειρο θερινής νυκτός. Δεν πέφτει, λοιπόν, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ανεβαίνει και το ΠΑΣΟΚ», τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ήταν κατηγορηματικός στο ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποδειχθεί η ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και θα είναι δεύτερη δύναμη στις Ευρωεκλογές. «Είναι, λοιπόν, καλό για την Ευρώπη - και δίνω αυτό το παράδειγμα - η Κεντροαριστερά, η Σοσιαλδημοκρατία να είναι ισχυρότερη για να επιβάλλει κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία, κοινή άμυνα και εξωτερική πολιτική έναντι της Ρωσίας, της Τουρκίας και εκείνων των χωρών που έχουν μια στρατηγική, που υπονομεύει τη γεωπολιτική σταθερότητα, και πάνω απ' όλα ισχυρό ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος».

 «Για μένα τα κορυφαία ζητήματα σήμερα αφορούν στο κόστος ζωής. Πρωτίστως τις ανελαστικές δαπάνες: Υγεία, Παιδεία, ενοίκιο. Έχω πρόταση και στα τρία» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Για τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προ ημερών στη εκδήλωση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στην οποία η ατμόσφαιρα ήταν «παγωμένη» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είπε ότι δεν σηκώθηκε να χαιρετήσει διότι εξελισσόταν το πρόγραμμα ενω πρόσθεσε: «Δεν είναι ευγενικό, πολιτικά ορθό και πρέπον να ανακατευόμαστε στα εσωτερικά άλλων κομμάτων. Εγώ ήμουνα θύμα, με τις υποκλοπές κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής μας περιόδου».

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

https://www.amna.gr/  01 December, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα