Ν. Καραμούζης (Eurobank): Αναγκαία η επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους.

mesaralive.gr  29 April, 2015 ΓΝΩΜΕΣ
Ν. Καραμούζης (Eurobank): Αναγκαία η επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους.

Οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους θα πρέπει να επιταχυνθούν, προκειμένου να υπάρξει άρση των αβεβαιοτήτων στην ελληνική οικονομία, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Eurobank, Ν. Καραμούζης.

Μιλώντας στην εκδήλωση των εγκαινίων της μόνιμης έκθεσης των ιστορικών τεκμηρίων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο κ. Καραμούζης υπογράμμισε ότι «ο πρωθυπουργός με τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού πρέπει το συντομότερο δυνατό να κλείσει τη συμφωνία», ενώ προσέθεσε ότι «η επιτυχής ολοκλήρωση των επαφών με τους εταίρους θα ανοίξει το δρόμο για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας».

Επίσης επεσήμανε ότι τόσο ο όμιλος Eurobank όσο και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι έτοιμοι να στηρίξουν την προσπάθεια της χώρας, μέσω νέων χρηματοδοτήσεων.

«Το Δίκτυο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Eurobank γενικότερα, με το προσωπικό μας στην πρώτη γραμμή, είμαστε όλοι έτοιμοι να συμβάλουμε δυναμικά, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, στη νέα προσπάθεια ανάταξης και ανασυγκρότησης της χώρας μας.

Να χρηματοδοτήσουμε την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας. Να πορευθούμε όλοι μαζί με σχέδιο, όραμα και δέσμευση την επόμενη μέρα, σε μια νέα εθνική πορεία προοπτικής και ανάπτυξης», υπογράμμισε ο κ. Καραμούζης.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι «ο υπερβολικός βαθμός εξάρτησης μιας χώρας από τις εισροές ξένων κεφαλαίων μπορεί να έχει σημαντικές παρενέργειες, όπως μας δίδαξε η πρόσφατη κρίση στη χώρα μας. Η ισχυρή εθνική αποταμίευση συνιστά αναγκαία προϋπόθεση για το μέλλον μιας χώρας, διασφαλίζοντας πόρους απαραίτητους για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης, των επενδύσεων και της οικονομίας ευρύτερα.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ αποτελεί αναγκαιότητα και πρόκληση να εμπνευστούμε και να εμπνεύσουμε με τη σειρά μας τις νέες γενιές, στην αξία της δημιουργίας και της επαύξησης του εθνικού μας πλούτου».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας τόνισε ότι η έκθεση των τεκμηρίων πιστοποιεί την στρατηγική απόφαση του ομίλου μας να προχωρήσει πάνω στο μοντέλο: «Μια Τράπεζα, δύο εμπορικά δίκτυα».

Και πρόσθεσε πως «η Τράπεζά μας είναι ένας μοναδικός συνδυασμός παράδοσης, ιστορίας, δυναμισμού και καινοτομίας, καθώς προέρχεται από συγχωνεύσεις τραπεζικών ιδρυμάτων, που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και το καθένα συνέβαλλε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο στη διαμόρφωση του σημερινού μας οργανισμού.

Η Τράπεζα Εργασίας διακρίθηκε για τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχτισε με τους πελάτες της, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ταυτίστηκε με την ελληνική αποταμίευση και η Eurobank με ό,τι πιο καινοτόμο και δυναμικό έχει να επιδείξει η ελληνική τραπεζική».

Όπως είπε ο κ. Καραβίας, «σήμερα, η Eurobank διαθέτει και συνθέτει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τα οποία αξιοποιεί και σκοπεύει να αξιοποιήσει περαιτέρω προς όφελος της αναπτυξιακής πορείας της οικονομίας, η οποία εκτιμώ ότι δε θα αργήσει να έρθει».

Η μόνιμη έκθεση

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 115 χρόνων από την πρώτη θέσπιση ταχυδρομικού ταμιευτηρίου σε ελληνικό έδαφος, στην αυτόνομη, ακμάζουσα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά, τότε Κρήτη πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης ιστορικών τεκμηρίων για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με τίτλο «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 1900-2015, Εκατόν δεκαπέντε χρόνια προσφοράς στην ελληνική κοινωνία».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πολυάριθμοι εκπρόσωποι της Πολιτείας και συλλογικών φορέων, της ερευνητικής κοινότητας από τα επιστημονικά πεδία της ιστορίας, της οικονομικής ιστορίας και της αρχειονομίας καθώς και του προσωπικού της Eurobank συμπεριλαμβανομένου και του δικτύου ΝΤΤ της Eurobank.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄, ο οποίος επαίνεσε την πρωτοβουλία διάσωσης και ανάδειξης του ιστορικού αρχείου χαρακτηρίζοντας χαρακτηρίζοντάς τη σημαντική συνεισφορά στη διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης.

Παρουσιάζοντας την έκθεση, ο γενικός διευθυντής Marketing, Εταιρικής Επικοινωνίας και Πελατειακών Σχέσεων της Eurobank κ. Μιχάλης Βλασταράκης είπε ότι «η σημερινή έκθεση έχει οργανωθεί κατά βάση από το νεοσύστατο Τμήμα Ιστορικού Αρχείου της Eurobank, το οποίο μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να κάνει σημαντική δουλειά, έχοντας θέσει φιλόδοξους στόχους για το μέλλον: να συγκεντρώσει, τακτοποιήσει, διαφυλάξει, και αξιοποιήσει, για την Τράπεζα και την κοινωνία, σε επιστημονική βάση και σύμφωνα με κανόνες και πρότυπα της διεθνούς αρχειονομίας, το συσσωρευμένο, πλούσιο πλέον, ιστορικό-τεκμηριωτικό υλικό της Τράπεζάς μας και του Ομίλου, το οποίο καλύπτει χρονικά πάνω από έναν αιώνα τραπεζικής ιστορίας της χώρας».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΝΤΤ κ. Αντώνης Δεληχάτσιος στον οποίο ανέφερε ότι «η καινοτόμος στρατηγική της τράπεζας 'Μια τράπεζα με δύο εμπορικά ονόματα' είναι εμπνευσμένη και ωφέλιμη.

Η αυτόνομη διακριτή λειτουργία του Δικτύου Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου διατηρώντας το brand name, το προσωπικό και την πελατεία, δίνουν στην Τράπεζα το συγκριτικό πλεονέκτημα.

Η συνεργασία με τον ΕΛΤΑ πρέπει όχι μόνο να συνεχιστεί αλλά και να ενισχυθεί με σύγχρονες μεθόδους προς όφελος της κοινωνίας και των οργανισμών μας.

Η μόνιμη έκθεση βρίσκεται στο ισόγειο του ιστορικού κτιρίου διοίκησης του ΤΤ στην οδό Πεσμαζόγλου 2-6, στο οποίο έχει γίνει πλήρης ανακαίνιση, και περιλαμβάνει εκθέματα που χωρίζονται σε επτά θεματικές ενότητες:

1. Ιστορικό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (θεσμικά κείμενα)

2. Προσφορά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία (αρχειακό υλικό, δημοσιεύματα, κείμενα-νόμοι, βιβλιάρια καταθέσεων, κουμπαράδες)

3. Αποταμίευση, Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης, Διεθνές Ινστιτούτο Ταμιευτηρίων (εκδόσεις και δημοσιεύματα, παλαιά ημερολόγια, παλαιά βιβλιάρια καταθέσεων, κ.ά.)

4. Διαχρονική εξέλιξη και πρόοδος (οικονομικά μεγέθη, ετήσιοι προϋπολογισμοί, ισολογισμοί κλπ., παραστατική απεικόνιση κυριότερων σταθμών της δράσης του)

5. Η στέγαση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (εικόνες, δημοσιεύματα και φωτογραφίες από τους χώρους στέγασης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μέχρι σήμερα)

6. Το προσωπικό (κανονισμοί-οργανισμοί προσωπικού, αρχειακό και φωτογραφικό υλικό)

7. Ημερολόγια, δημόσια προβολή, εορτασμοί (ημερολόγια, διαφημιστικό υλικό, ατζέντες αναμνηστικές αφίσες και εκδόσεις).

 

Πηγή: newmoney.gr

 

mesaralive.gr  29 April, 2015 ΓΝΩΜΕΣ