Ν. Κοτζιάς : Αναγκαία η συγκρότηση ενός μεγάλου δημοκρατικού και αριστερού μετώπου

  24 February, 2024 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Ν. Κοτζιάς : Αναγκαία η συγκρότηση ενός μεγάλου δημοκρατικού και αριστερού μετώπου

Την ανάγκη συγκρότησης ενός μετώπου αντίστασης και συστράτευσης, ένα μεγάλο δημοκρατικό και αριστερό μέτωπο, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς, χαιρετίζοντας στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

«Εμείς του Πράττω εκτιμούμε ως κύριο καθήκον μας την αναγέννηση της χώρας, την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης, την ενδυνάμωση της αριστεράς του πατριωτισμού. Μακριά από αλαζονεία, ναρκισσισμό, και αυταρχισμό, μακριά από την παρακμή, τον κυνισμό και τις τυραννικές μεθόδους της Δεξιάς», είπε.

Πρόσθεσε ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να φύγει το καθεστώς Μητσοτάκη, να κοπούν τα προνόμια των συνεταίρων τους της ολιγαρχίας, να χτυπηθεί ο παρασιτισμός και η διαφθορά, να υπάρξει δίκαιη κατανομή εισοδήματος και περιουσίας». Σημείωσε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η αναγέννηση της κοινωνίας, «να υπερασπιστούμε τα δημόσια αγαθά, να υποσχεθούμε όλοι μαζί οι προοδευτικές δυνάμεις αυτού του τόπου ότι θα στηρίξουμε και θα ενδυναμώσουμε την καταπολέμηση της ακρίβειας, την πρωτογενή παραγωγή, την κοινωνική πρόνοια, την πρόσβαση στην ευθύνη και ποιοτική ενέργεια και στέγη σε ανθρώπινη περίθαλψη και σύστημα υγείας, σε λαϊκή παιδεία».

Ο κ. Κοτζιάς πρότεινε στο Συνέδριο «άμεσα όλοι μας και από κοινού να δεσμευτούμε ότι μια κυβέρνηση της αναγέννησης που θα έρθει, θα καταργήσει κάθε αντισυνταγματικό νόμο που επιβάλλει το σημερινό καθεστώς».

Ειδικότερα, είπε, «να συμφωνήσουμε ότι θα καταργήσει όλο αυτό το νομοθετικό εξάμβλωμα της Νέας Δημοκρατίας για έλεγχο υποβάθμιση και στραγγαλισμό των ακαδημαϊκών ελευθεριών και των δημοσίων ΑΕΙ. Κατάργηση από την επόμενη προοδευτική κυβέρνηση όλων των αυταρχικών και οπισθοδρομικών αλλαγών στους ποινικούς κώδικες».

Σημείωσε ότι «για να το πετύχουμε χρειάζεται να μελετάμε περισσότερο και να διδασκόμαστε από την ιστορία, να μελετάμε με κριτήριο το δίκιο του λαού, τις ανάγκες της πατρίδος, να διατυπώνουμε τεκμηριωμένα και με βάθος τις προτάσεις μας». «Η αριστερά και όλος ο προοδευτικός χώρος έχει ανάγκη από σχέσεις εμπιστοσύνης χωρίς ταλαντεύσεις, με σταθερό προσανατολισμό στην αξιοποίηση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων και φοβάμαι ότι καθυστερούμε. Πρέπει να κάνουμε σημαντικά βήματα στην αποκατάσταση ενός δημοκρατικού διαλόγου ανάμεσα στις διαφορετικές προοδευτικές δυνάμεις, να εντείνουμε την προσπάθεια διαμόρφωσης μετώπων απέναντι στα προβλήματα της καθημερινότητας», σημείωσε. Πρόσθεσε ότι «μαζί με το διάλογο θα μπορέσουμε να συγκροτήσουμε αυτό που επείγει, ένα μέτωπο αντίστασης συστράτευσης ένα μεγάλο δημοκρατικό και αριστερό μέτωπο», γιατί «ο Μητσοτάκης και η ελληνική συντήρηση πρέπει να ηττηθούν».

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  24 February, 2024 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα