«Να διασφαλιστεί η διεξαγωγή των αγώνων όπως έχουν οριστεί»

  30 December, 2019 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
«Να διασφαλιστεί η διεξαγωγή των αγώνων όπως έχουν οριστεί»

«Να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες η ΕΠΟ για να διεξαχθεί η αγωνιστική»

Το μπαλάκι στην ΕΠΟ, ώστε να διευθετηθεί το θέμα που έχει προκύψει και να μη διακοπεί το πρωτάθλημα, πέταξε και επίσημα η Super League.

Με ανακοίνωσή της, η διοργανώτρια επιβεβαίωσε τη θέση της ότι πρέπει να διεξαχθούν κανονικά τα παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής, καλώντας την ομοσπονδία να βρει λύση με την αποχή των διαιτητών.

Εξάλλου ανακοινώθηκε η πρόθεση να συναντηθεί επιτροπή με αντίστοιχη της ΕΠΟ, όπως επίσης και η διάθεση να συζητηθεί το πλαίσιο των δημοσίων δηλώσεων, ενώ άπαντες οι παρόντες (πλην της ΑΕΛ) δήλωσαν αντίθετοι με τις μηνύσεις στους ρέφερι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, αποφασίστηκαν από τα παρόντα μέλη (13/15) τα εξής:

(α) Η Super League εμμένει ότι η 17η αγωνιστική ημέρα του Πρωταθλήματος Super League πρέπει να διεξαχθεί κανονικά και ότι η ΕΠΟ θα πρέπει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες αρμοδιότητάς της, ούτως ώστε να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή όλων των αγώνων, όπως αυτοί έχουν οριστεί από τη Super League, ήδη από τις 12 Δεκεμβρίου 2019.

(β) Είναι αυτονόητο και σαφές ότι καταδικάζεται κάθε μορφή βίας ή απειλής κατά διαιτητών, απ’ όπου κι αν προέρχεται.

(γ) Χωρίς να θίγεται η ελευθερία του Λόγου και της έκφρασης, θα πρέπει αφενός μεν να συζητηθεί το πλαίσιο των δημόσιων δηλώσεων και των αναρτήσεων στο διαδίκτυο, αφετέρου δε οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς να προβαίνουν άμεσα στην άσκηση διώξεων και τα αρμόδια δικαστικά όργανα στην επιβολή ποινών κατά των ΠΑΕ ή και των φυσικών προσώπων που εξέρχονται των ορίων των οικείων κανονισμών. H ΠΑΕ ΑΕΛ επιφυλάχθηκε.

(δ) Θα ζητηθεί εντός της ημέρας συνάντηση επιτροπής της Super League (αποτελούμενης από τους κ.κ. Λυσάνδρου, Μποροβήλο και Πουρσανίδη) με την ΚΕΔ/ΕΠΟ. Στην κρίση της τελευταίας θα απόκειται αν σε αυτή τη συνάντηση θα πρέπει να παρευρίσκονται και εκπρόσωποι των διαιτητών.

(ε) Τα παρόντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με εξαίρεση την ΠΑΕ ΑΕΛ, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πρακτική της υποβολής μηνύσεων κατά διαιτητών».

 

  30 December, 2019 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα