Νations League: Καλή εμφάνιση και νίκη για την Εθνική μας Ομάδα

  16 November, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Νations League: Καλή εμφάνιση και νίκη για την Εθνική μας Ομάδα

Με ηγέτη Φορτούνη πέρασε απ' τη Μολδαβία - «Τελικός» με Σλοβενία

Αυτή τη φορά η Εθνική Ελλάδας τα είχε όλα: Ενα εντυπωσιακό γκολ με κεραυνό του Κώστα Φορτούνη που έλυσε τον γρίφο στο Κισινάου. Μια ασίστ του άσου του Ολυμπιακού και ένα αποτελεσματικό τελείωμα του Τάσου Μπακασέτα που πρόσφερε ασφάλεια. Μπόλικη ομαδική δουλειά μέσα στο γήπεδο που οδήγησε τη Γαλανόλευκη σε μια άνετη επικράτηση (0-2) επί της Μολδαβίας. Αυτά ήταν τα τρία βασικά συστατικά που διέθετε η ομάδα του Τζον Φαν 'τ Σχιπ στο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του Nations League που πλέον φέρνει την Ελλάδα σε θέση βολής για τον προβιβασμό στη Β' κατηγορία. Αρκεί στο επερχόμενο παιχνίδι για την τελευταία αγωνιστική, να νικήσει στη Ριζούπολη τη Σλοβενία, που επικράτησε 2-1 του Κοσόβου με γκολ στις καθυστερήσεις.

Η Ελλάδα έμεινε στο -2 στη βαθμολογία από τους Σλοβένους και κρατά την τύχη στα χέρια της καθώς με νίκη την Τετάρτη (18/11, 21.45) εξασφαλίζει το εισιτήριο για τη μεγαλύτερη κατηγορία. Ωστόσο, το σημαντικότερο όλων είναι πως πλέον η Εθνική επανέρχεται στις... ρίζες της: αποκτά χαρακτήρα και γίνεται αποτελεσματική και εξαιρετικά δύσκολη για να τη λυγίσεις. Οπως μας είχε συνηθίσει τη 12ετία 2002-2014... 

Βαθμολογία

1. Σλοβενία 13

2. Ελλάδα 11

3. Κόσοβο 2

4. Μολδαβία 1

Γκολάρα Φορτούνη

Στο ξεκίνημα του ματς πάντως, η Ελλάδα αντιμετώπισε δυσκολίες. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε την κατοχή της μπάλας (έφτασε στο 77%) αλλά αδυνατούσε να βρει ρυθμό και να πατήσει την αντίπαλη περιοχή υπό καλές προϋποθέσεις. Το έκανε στο 10' με τον Φορτούνη και το ξαναέκανε αρκετή ώρα αργότερα (32') και πάλι με τον άσο του Ολυμπιακού. Μόνο που αυτή τη φορά ο Φορτούνης, όχι απλά ήταν αποτελεσματικός άλλα έδωσε το προβάδισμα (0-1) στην Εθνική σκοράροντας με κεραυνό έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Το 0-1 έλυσε τα πόδια των Ελλήνων και ανάγκασε παράλληλα τους Μολδαβούς να προσπαθήσουν να παίξουν πιο επιθετικά. Κι η Ελλάδα βρήκε χώρους, άρχισε να πολιορκεί και να σφυροκοπά την αντίπαλη άμυνα κι εν τέλει πέτυχε, ένα δεκάλεπτο μετά, δεύτερο γκολ. Στο 42' ο Φορτούνης έστρωσε στον Μπακασέτα, ο οποίος με σουτ στη γωνία έγραψε το 0-2 δίνοντας διαφορά ασφαλείας στη Γαλανόλευκη. 

Διαχείριση στο β' ημίχρονο 

Με έναν αέρα δύο τερμάτων στο σκορ, οι διεθνείς έριξαν τον ρυθμό τους προσπαθώντας να κάνουν διαχείριση στο ματς, ενώ κι ο Φαν 'τ Σχιπ βρήκε ευκαιρία για να ξεκουράσει και να αποφορτίσει παίκτες που θα τους χρειαστεί στον «τελικό» με τη Σλοβενία, όπως ο Τσιμίκας και ο Φορτούνης και αργότερα οι Λημνιός και Παυλίδης.

Μολδαβία: Ναμάσκο, Πόσματς, Αρνάς, Γιαρντάν, Ρέαμπτσιουκ, Τσεμποτάρου (46' Επουρεάνου), Ιονίτα (83' Μποϊοτσούκ), Ρατά (62' Τουρτσάν), Τσότσιουτς (46' Καϊμάκοβ), Σπάταρου, Νταμασκάν (71' Ντρος).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλας, Τσιμίκας (62' Κυριακόπουλος), Ζέκα, Μπουχαλάκης, Λημνιός (78' Χατζηγιοβάνης), Μπακασέτας, Φορτούνης (65' Τζόλης), Παυλίδης (78' Γιακουμάκης).

 

  16 November, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα