Ναυαγοσώστες στις παραλίες της Μεσαράς και τον Οκτώβριο

  30 September, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ναυαγοσώστες στις παραλίες της Μεσαράς και τον Οκτώβριο

Μπορεί το καλοκαίρι να τελείωσε και επίσημα, ο τουρισμός ωστόσο στο νησί μας συνεχίζεται κανονικά μέχρι και τα τέλη του ερχόμενου μήνα.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τα τραγικά περιστατικά πνιγμών στις θάλασσες της Κρήτης -η οποία φέτος κατείχε αρνητική πρωτιά κατά τους θερινούς μήνες- φαίνεται να αποτέλεσε την αφορμή ώστε να δοθεί παράταση στη ναυαγοσωστική κάλυψη των κεντρικών παραλιών των μεγάλων Δήμων στο νησί, προκειμένου να αποφευχθούν νέες τραγωδίες.

Η κάλυψη κανονικά θα έληγε σήμερα, ωστόσο έγγραφη παρέμβαση της Λιμενικής Αρχής και συγκεκριμένα του Κεντρικού Λιμενάρχη Ηρακλείου Ευθύμιου Δουβή, καλεί σε παράταση τους παραλιακούς δήμους που έχουν συνάψει συμβάσεις με αναδόχους έως και τις 31 Οκτωβρίου, εφόσον φυσικά εγκριθεί το αίτημα της αρχής.

Η έγγραφη πρόταση που απεστάλη στις αρχές τους μήνα, αφορά τους Δήμους Ηρακλείου, Χερσονήσου, Μαλεβιζίου αλλά και Φαιστού που παρουσιάζουν ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στις παραλίες και το μήνα Οκτώβριο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι λίγες ημέρες πριν, επαγγελματίες του χώρου με επιστολή τους ζήτησαν από το Δήμο Ηρακλείου την παράταση της ναυαγοσωστικής κάλυψης της μεγάλης παραλίας στα Ανατολικά της πόλης.

Η διαδικασία για την παράταση φαίνεται ότι τρέχει ήδη προς έγκριση από τους δήμους, καθώς φαίνεται να συμμερίζονται την πρόταση του Λιμενάρχη που έχει στόχο την ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας των τουριστών άλλα και των ντόπιων λουόμενων ακόμα και μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου.

 

  30 September, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα