Νέα δεδομένα: Ο φολιδωτός μυρμηγκοφάγος «έσπειρε» τον κορωνοϊό

Ο φολιδωτός μυρμηγκοφάγος, γνωστός και ως παγκολίνος, φέρεται ότι είναι ο ξενιστής του νέου κορωνοϊού στην Κίνα, που ευθύνεται για τον θάνατο περισσότερων από 600 ανθρώπων.
Κινέζοι ερευνητές του South China Agricultural University, που ηγείται της έρευνας ανακοίνωσαν ότι «η τελευταία ανακάλυψη θα είναι μεγάλης σημασίας για την πρόληψη και τον έλεγχο της προέλευσης του ιού».
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο θανατηφόρος ιός φέρεται λοιπόν να μεταδόθηκε από τις νυχτερίδες στους ανθρώπους μέσω της παράνομης διακίνησης των παγκολίνων, θηλαστικά τα οποία θεωρούνται σημαντικά για την ιατρική στην Ασία.
Ο παγκολίνος είναι ένα θηλαστικό που κινδυνεύει με εξαφάνιση, διακινείται παράνομα και είναι περιζήτητο για το κρέας και τις φολίδες του.
Ο ιός, ο οποίος μόλις χθες σκότωσε 73 ανθρώπους σε μία ημέρα στην Κίνα, πιστεύεται ότι ξεκίνησε σε μια αγορά στην πόλη Γουχάν, στην κεντρική επαρχία Hubei, στην οποία επίσης πωλούνται ζωντανά άγρια ζώα.
Δείτε επίσης
- Νέα διάσωση μεταναστών στους Καλούς Λιμένες
- Δήμος Φαιστού: Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της ΠΠ για την Αντιπλημμυρική Περίοδο
- Δήμος Φαιστού: Ευχές του Δημάρχου για τη νέα σχολική χρονιά
- Α.Σ Τυμπακίου: Ενημερωτική Εσπερίδα για την Προσωποποιημένη Άρδευση
- ΓΣEE: 24ωρη απεργία την 1η Οκτωβρίου – Ζητεί μείωση του χρόνου εργασίας στις 37,5 ώρες την εβδομάδα