Νέα δημοσκοπηση στη δημοσιότητα-Τα δεδομένα γα Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ

  04 July, 2019 ΑΡΘΡΑ
Νέα δημοσκοπηση στη δημοσιότητα-Τα δεδομένα γα Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, στην τελική ευθεία των εκλογών.

Στην έρευνα που διενήργησε η Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να κατοχυρώνει ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και να αποκτά αυτοδυναμία.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 35% έναντι 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ, αποκτώντας προβάδισμα 7,5 μονάδων. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΙΝΑΛ με 6,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5%, η Χρυσή Αυγή με 4%, η Ελληνική Λύση με 3% και το ΜεΡΑ 25 με 3%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 7,5%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 36%, έναντι 28% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 7% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5% και η Χρυσή Αυγή με 4%. Στο όριο της εισόδου στην Βουλή βρίσκονται η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25, που συγκεντρώνουν αμφότερα ποσοστό 3%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει στο 7,5%.

Η Pulse εκτιμά, με βάση τα στοιχεία, ότι η ΝΔ θα εξασφαλίσει καθαρή πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή.

Στο πρώτο σενάριο, κατά το οποίο η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 θα εισέλθουν στη Βουλή, η ΝΔ εκτιμάται πως θα συγκεντρώσει 155 έδρες.

Στο δεύτερο σενάριο, με εξακομματική Βουλή, η ΝΔ διευρύνει την πλειοψηφία της σε 159 βουλευτές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 37% στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 31%.

 

  04 July, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα