Νέα καραβιά μεταναστών στους Καλούς Λιμένες

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διάσωση 67 μεταναστών από το Λιμενικό Σώμα το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή των Καλών Λιμένων στην Κρήτη.
Συγκεκριμένα, νωρίτερα, η βάρκα που τους μετέφερε, εξέπνευσε SOS, με δύο σκάφοι του λιμενικού και εμπορικά πλοία να μεταβαίνουν περίπου 25 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων.
Η επιχείρηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς όλοι οι διασωθέντες είναι καλά στην υγεία τους.
Η κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος ήταν άμεση όταν εντοπίστηκαν οι μετανάστες, που βρίσκονταν σε κίνδυνο στα ανοιχτά των Καλών Λιμένων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το προσωπικό του Λιμενικού ανέλαβε τη μεταφορά τους με ασφάλεια στην ξηρά και αυτήν την ώρα αποβιβάζονται.
Οι άνθρωποι, εξαντλημένοι από την περιπέτειά τους, λαμβάνουν την κατάλληλη υποστήριξη για να καλυφθούν οι βασικές τους ανάγκες.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζουν τη διαδικασία καταγραφής των διασωθέντων, ενώ δρομολογούνται οι επόμενες ενέργειες για τη φιλοξενία και τη διαχείρισή τους.
Μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή, θα επιβιβαστούν σε λεωφορεία και θα μεταφερθούν στο λιμάνι Ηρακλείου.
Το περιστατικό έρχεται να υπενθυμίσει τις συνεχιζόμενες προκλήσεις που αφορούν τα μεταναστευτικά ρεύματα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.
Δείτε επίσης
- Δήμος Φαιστού: Πρόοδος για το Αθλητικό Κέντρο ΑμεΑ στον Αφραθιά
- Κέντρο επιμόρφωσης αγροτών στον Αμπελούζο – Έπεσαν οι υπογραφές στην Περιφέρεια
- ΑΡΧΕΛΩΝ: Πρώτοι Δορυφορικοί Πομποί για το 2025 στο Νότο!
- Ξεμένει από νερό και... ελπίδα το Φράγμα Φανερωμένης – Καμία πρόβλεψη για το 2025
- Στο προσκήνιο το αίτημα για επανασύσταση του Ιστορικού Δήμου Τυμπακίου – Συνάντηση στην Περιφέρεια