Nέα σεισμική δόνηση στην Κρήτη πριν απο λίγο

Σεισμική δόνηση έντασης 3,7 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις πέντε το απόγευμα της Δευτέρας στην Κρήτη.
Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 10χλμ νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου, ενώ το εστιακό βάθος είναι 5 χιλιόμετρα.
Στο μεταξύ δεκάδες ήταν οι σεισμικές δονήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας που καταγράφηκαν στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Κρήτη και την Κάσο, μετά τον σεισμό των 5,4 Ρίχτερ ο οποίος σημειώθηκε λίγο πριν τις 21:00 της Κυριακής και των 5,2 Ρίχτερ λίγο μετά τις 18:00.
Δύο σεισμικές δονήσεις από αυτές που καταγράφηκαν πλησίασαν ή και ξεπέρασαν τα 4 Ρίχτερ, οι περισσότερες ήταν από 3 έως 3,6 Ρίχτερ, ενώ σημειώθηκαν και μικρότερες, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Το επίκεντρο των σεισμών εντοπίζεται 30-50 χιλιόμετρα νότια της Κάσου, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν γίνει αισθητοί και στο ανατολικό τμήμα της Κρήτης, σε περιοχές όπως η Σητεία και η Ιεράπετρα, χωρίς μέχρι αυτήν την ώρα να έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα ή να έχουν καταγραφεί ζημιές.
Δείτε επίσης
- TOEB A’ Zώνη Μεσαρας: Ο απολογισμός της φετινής αρδευτικής περιόδου
- Επώνυμα Παπούτσια και Γυναικεία Sneakers στο Coppie.gr
- Αναμένεται απογοητευτική η φετινή σοδειά ελαιολάδου στη χώρα μας- Ούτε 220.000 τόνοι- οι τιμές
- Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Αίτημα κατάθεσης 10 εγγράφων από το ΠΑΣΟΚ - Ζητούν άμεσα τη λίστα των 6.000 ΑΦΜ
- Δήμος Γόρτυνας: Ψήφισμα για την διάσωση του μνημείου στον λόφο Παπούρα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας