Νέος ΚΟΚ: Έρχονται βαριές ποινές για σοβαρά τροχαία

  17 July, 2023 ΑΡΘΡΑ
Νέος ΚΟΚ: Έρχονται βαριές ποινές για σοβαρά τροχαία

Τις βασικές προτεραιότητες στον τομέα της οδικής ασφάλειας παρουσίασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η οδική ασφάλεια είναι ύψιστη προτεραιότητα όχι μόνο για το Υπουργείο μας, αλλά για το σύνολο της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού. Ήδη, προωθείται η κύρωση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την Οδική Ασφάλεια, με όραμα εναρμονισμένο προς τις στρατηγικές και τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ο.Η.Ε., και με κεντρικό στόχο τη μείωση των ατυχημάτων κατά 30% ως το 2025 και κατά 50% ως το 2030» τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Το Στρατηγικό Σχέδιο περιλαμβάνει 44 δράσεις και 200 μέτρα οδικής ασφάλειας, μεταξύ άλλων τη σύσταση Εθνικού Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας, την υλοποίηση Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής Οδικής Ασφάλειας, την ανάπτυξη Συστήματος Διαχείρισης Παραβάσεων για την ψηφιακή καταγραφή των οδικών παραβάσεων, την ανάπτυξη Ψηφιακής Υποδομής Ταυτοποίησης Οχημάτων.

Ήδη, για τις παραπάνω δράσεις υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 75 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ. Τέλος, όσον αφορά την οδική ασφάλεια, εργαζόμαστε για την ολοκλήρωση της αναθεώρησης και την έγκρισης του νέου ΚΟΚ, στοχεύοντας στην επικαιροποίηση του πλαισίου των ποινών που σχετίζονται με τα σοβαρά τροχαία δυστυχήματα.

 

  17 July, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα