Νίκησαν ξανά τους Πορτογάλους 15 χρόνια μετά!

  05 July, 2019 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Νίκησαν ξανά τους Πορτογάλους 15 χρόνια μετά!

"Ξύπνησαν" μνήμες χθές το βράδυ στο γήπεδο της Ριζούπολης

Θα είναι οι αιώνιοι πρωταθλητές, θα είναι η ανίκητη γενιά, θα είναι οι μύθοι του ελληνικού ποδοσφαίρου, εκείνοι που χάρισαν στη χώρα τη μεγαλύτερη επιτυχία που είχε ποτέ στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού με την κατάκτηση του Euro 2004, μια απ' τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του παγκόσμιο αθλητισμού.

Οι Legends του 2004, τα χρυσά παιδιά της Εθνικής ομάδας του Οτο Ρεχάγκελ απέδειξαν ότι και 15 χρόνια μετά έχουν καρδιά πρωταθλητή. Σε ένα παιχνίδι γιορτή στο γήπεδο της Ριζούπολης, παρουσία και του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, η ελληνική ομάδα του 2004 επικράτησε ξανά της αντίστοιχης ομάδας της Πορτογαλίας (που πάντως είχε τις απώλειες του Φίγκο και φυσικού του ενεργού Κριστιάνο Ρονάλντο) τούτη τη φορά με 2-1. Στον πάγκο των Πορτογάλων βρέθηκε ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση από το ελληνικό κοινό.

Ο κόσμος, που έδειξε πως δεν ξεχνάει τους πρωταθλητές Ευρώπης (στο γήπεδο βρέθηκαν περισσότεροι από 10.000 φίλαθλοι), αγκάλιασε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία που αποτέλεσε και το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 15 χρόνων από την κατάκτηση του Euro υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Μάλιστα τα έσοδα από τη φιλική αναμέτρηση θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο Ότο Ρεχάγκελ παρέταξε την ίδια ενδεκάδα με εκείνο το βράδυ της 4ης Ιουλίου πριν από 15 χρόνια με μία μόνο, αναμενόμενη, αλλαγή. Ο Γιώργος Καραγκούνης που στον μεγάλο τελικό δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής λόγω καρτών, πήρε τη θέση του Ζήση Βρύζα. Το μοναδικό γκολ στο πρώτο μέρος πέτυχε με σουτ από κοντά ο Κώστας Κατσουράνης, με τους παίκτες της Εθνικής μας συνολικά να δείχνουν σε αρκετά καλύτερη κατάσταση από τους Πορτογάλους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο θρυλικός Γερμανός τεχνικός, ο πρωτομάστορας του έπους, έκανε αρκετές αλλαγές έτσι ώστε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες αλλά και να ξεκουράσει όσους ένιωσαν βαριά τα πόδια, αφού άλλος περισσότερα κι άλλος λιγότερα χρόνια, άπαντες όμως έχουν κρεμάσει τα παπούτσια τους.

Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου, μόλις τρία λεπτά μετά τη σέντρα, η Ελλάδα πέτυχε και δεύτερο τέρμα όταν μετά από ασταθή απόκρουση του Πορτογάλου τερματοφύλακα σε αριστοτεχνικό σουτ του Τσιάρτα, ο χρυσός σκόρερ του τελικού της Λισαβόνας, Αγγελος Χαριστέας δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Λίγα λεπτά αργότερα ο Χέλντερ Ποστίγκα με όμορφο πλασέ μείωσε σε 2-1, ενώ ο Τσιάρτας νικήθηκε από τον Μπαΐα σε εκτέλεση πέναλτι και έχασε την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά στο σκορ.

Κάπως έτσι, το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και έγραψε την ιστορία αυτού του παιχνιδιού με τον κόσμο στο φινάλε να θυμάται το σύνθημα «Σήκωσε το, το... τιμημένο», την ώρα που από τα μεγάφωνα έπαιζε συρτάκι. Στο τέλος οι Ελληνες παίκτες αποθεώθηκαν μαζί με τους Πορτογάλους (στους οποίους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια που αποδέχθηκαν την πρόταση και συμμετείχαν σε τούτη τη γιορτή) που έφυγαν ξανά ηττημένοι αλλά καταχειροκροτούμενοι και αγκαλιασμένοι με τους ποδοσφαιριστές της Γαλανόλευκης.

LEGENDS 2004 (ΡΕΧΑΓΚΕΛ - ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Καψής, Δέλλας, Φύσσας, Μπασινάς, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Καραγκούνης, Γιαννακόπουλος, Χαριστέας.

Έπαιξαν και οι: Χαλκιάς, Κατεργιανάκης, Νταμπίζας, Βενετίδης, Γεωργιάδης, Τσιάρτας, Γκούμας, Παπαδόπουλος, Βρύζας,Καφές. Δεν αγωνίστηκαν οι Νικολαΐδης, Λάκης.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (ΣΑΝΤΟΣ): Μπαΐα, Καρβάλιο, Πετίτ, Παουλέτα, Μιγκέλ, Βαλέντε, Μέντες, Μανίς, Ντέκο, Ποστίγκα, Αντράντε.

Δείτε όλα όσα έγιναν στο επετειακό παιχνίδι της Ελλάδας με την Πορτογαλία:

 

  05 July, 2019 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα