Νικησε τη Γεωργία και πάει Κίνα η Εθνική ομάδα Μπάσκετ!

mesaralive.gr  16 September, 2018 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Νικησε τη Γεωργία και πάει Κίνα η Εθνική ομάδα Μπάσκετ!

Μεγάλη απόδραση για την « επίσημη αγαπημένη» που ξεπέρασε σε ματς-θρίλερ την γηπεδούχο Γεωργία και με 8/8 εξασφάλισε την παρουσία της στην τελικη φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στην Κινα το 2019

Μετά το θρίαμβο της προηγούμενης Πέμπτης επί της Σερβίας  στο Ηράκλειο, η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου έψαχνε ένα ακόμα «ρόζ φύλλο» προκειμένου να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης  κι αυτό ήρθε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο!

Η εξέλιξη:

Με δεδομένες τις απουσίες των Μπουρούση και Πρίντεζη, οι οποίοι έμειναν για προσωπικούς λόγους στην Αθήνα και με πρόβλημα της τελευταίας στιγμής  τον Βαγγέλη Μάντζαρη που τέθηκε νοκ-άουτ λίγο πρίν το τζάμπολ, με ενοχλήσεις στον αυχένα, η ελληνική ομάδα μπήκε «μουδιασμένη» στο παρκέ και στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου έβλεπε την πλάτη των Γεωργιανών στο σκόρ με τη διαφορά μάλιστα στο 15΄ να αγγίζει τους 17 πόντους (37-20)! Στο τελεύταίο 5λεπτό  τα «χαμηλά σχήματα» του Σκουρτόπουλου βοήθησαν την ομάδα να ψαλιδίσει την εις βάρος της διαφορά και να κλείσει το πρώτο μισό στο -11(49-38).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχος ομάδα άρχισε να νιώθει «καυτή» την ανάσα των διεθνών μας που αφού πέρασαν μπροστά σκορ στο 30΄(62-63) δεν κοίταξαν πότε ξανά  πίσω και με «κατάθεση ψυχής» μέχρι το φινάλε «δραπέτευσαν» με καλάθι του Παπανικολάου στην εκπνοή!

ΜVP: Όσοι κλήθηκαν να αγωνιστούν απόψε πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις για τη νική που αποτελεί προϊόν συνολικής προσπάθειας. Για την ιστορία απλά να αναφέρουμε, ότι η σημερινή, ήταν η κορυφαία εμφάνιση του Νίκου Καλάθη με τα εθνικά μας χρώματα, καθώς τελείωσε το παιχνίδι με 31 πόντους, 5 rebounds και 7 assists!

Τα 4 εναπομείναντα παιχνίδια για την ολοκλήρωση ης διαδικασίας των «παραθύρων» αποκτούν πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα  που έχει μπροστά του ένα ακόμα «μεγάλο ραντεβού»!

Τα δεκάλεπτα: 30-17, 49-38, 64-65, 85-86 

Γεωργία (Ζούρος): Τζάνινγκ 17, Σανάντζε 8, Σενγκέλια 22, Σερμαντίνι 11, Τσιντσάντζε 7, Μπερισβίλι, Μπιτάντζε 17, Μποκολισβίλι 3, Πατσάτσια. 

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Καλάθης 31 (5 ριμπ., 7 ασίστ), Παπαγιάννης 4 (2 ριμπ.), Παπανικολάου 15 (5 ριμπ.), Παπαπέτρου 9 (3 ριμπ., 2 κλεψ.), Βασιλόπουλος (3 ριμπ.), Θ. Αντετοκούνμπο 5, Ντόρσεϊ, Λαρεντζάκης 3, Μαργαρίτης 5 (2 ασίστ), Μήτογλου (4 ριμπ., 2 κλεψ.), Σλούκας 14 (8 ριμπ., 8 ασίστ, 3 κλεψ.).

 

mesaralive.gr  16 September, 2018 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα