Ο Βιολογικός του Ζαρού «καρκινοβατεί» και τα λύματα τρέχουν στο ρυάκι….

mesaralive.gr  29 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Ο Βιολογικός του Ζαρού «καρκινοβατεί» και τα λύματα τρέχουν στο ρυάκι….

Το θέμα όπως φαίνεται δεν είναι καθόλου μα καθόλου καινούργιο.

Είναι κοινό «μυστικό», πως η μη σχεδίαση ενός βιολογικού καθαρισμού στο Ζαρό,  σε συνδυασμό με την κατασκευή του Φράγματος Φανερωμένης, δημιουργεί εδώ και πολλά χρόνια μύρια προβλήματα.

Ωστόσο όταν αυτά τα προβλήματα φτάνουν να φωτογραφίζονται από τους επισκέπτες του τόπου μας, τότε είναι που χτυπά το καμπανάκι, το οποίο βέβαια θα έπρεπε να έχει χτυπήσει πολύ μα πολύ νωρίτερα, όταν οι μελέτες για το Φράγμα Φανερωμένης θα έπρεπε να συμπεριλάβουν και την κατασκευή του βιολογικού του Ζαρού.

Το φράγμα κατασκευάστηκε, ολοκληρώθηκε και ο βιολογικός, ο οποίος ξεκίνησε πολύ αργότερα… όπως όλα δείχνουν «καρκινοβατεί».

Τι γίνεται σήμερα; Καταγγελίες που έφτασαν στο mesaralive.gr και μάλιστα από επισκέπτες που έτυχε να περάσουν από το σημείο, λένε πως τα λύματα  τρέχουν στο ρυάκι….

 

Τι συμβαίνει

Το mesaralive.gr επικοινώνησε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ζαρού κ. Ζαχαρία Χαλκιαδάκη και του μετέφερε τις καταγγελίες.

Ο Αντιδήμαρχος, ανέφερε ότι είναι γνώστης της κατάστασης και  αγωνιά για την συνέχεια που θα έχει αυτό το μεγάλο πρόβλημα, μιας και όπως πρόσθεσε, ο Βιολογικός που θα μπορούσε να δώσει λύσεις δεν προχωρεί.

«Από το χειμώνα, έχει σπάσει το δίκτυο λόγω των πολλών βροχοπτώσεων.

Τρέχανε στο δρόμο…. Τώρα τρέχουν στο ρυάκι.

Το γνωρίζω, έχω ενημερώσει και τη ΔΕΥΑΦ ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να μπει μηχάνημα στο χωράφι και να φτιάξει το δίκτυο.

Δεν έχει ακόμα στεγνώσει. Δυστυχώς υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, είχαμε ελπίδες με το βιολογικό, ωστόσο τώρα και ενάμιση χρόνο έχει σταματήσει.

Υπήρχαν οφειλές ΦΠΑ στον εργολάβο, καταβλήθηκαν 17.000 ευρώ από τα 30.000 ευρώ, ωστόσο οι πληροφορίες δεν είναι ευχάριστες.

Μου είπαν ότι θα καταβληθεί και το υπόλοιπο ποσό, όμως θα έρθει να συνεχίσει;

Ο Βιολογικός αντιμετωπίζει προβλήματα.

Από την επόμενη εβδομάδα, εύχομαι να έχει στεγνώσει το χωράφι και να μπορεί να μπει μέσα μηχάνημα για να φτιαχτεί το δίκτυο.

Όμως και πάλι λέω ντρέπομαι που βλέπω αυτές τις εικόνες και απογοητεύομαι γιατί δεν βλέπω να προχωρεί και το έργο του Βιολογικού.

Και βέβαια να τονιστεί ότι ένα τέτοιο έργο όπως ο Βιολογικός του Ζαρού θα έπρεπε να συμπεριληφθεί στις μελέτες που γινόταν για το Φράγμα Φανερωμένης.

Δυστυχώς αυτό δεν έγινε και σήμερα προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε φοβερές καταστάσεις» λέει ο κ. Χαλκιαδάκης εκφράζοντας την αγωνία του για την όλη κατάσταση.

 

mesaralive.gr  29 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ