Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου για τα πρόσφατα γεγονότα στο Τυμπάκι και τις τάσεις...αυτοδικίας

  09 September, 2020 ΑΡΘΡΑ
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου για τα πρόσφατα γεγονότα στο Τυμπάκι και τις τάσεις...αυτοδικίας

Παρέμβαση με αφορμή την κλίμακωση της έντασης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή

Αναλυτικά όσα αναφέρονται:

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου παρακολουθεί με έκδηλη ανησυχία τις κινήσεις κύκλων που χρησιμοποιώντας ακραίο και ρατσιστικό λόγο και αβάσιμους ισχυρισμούς, όπως στην πρόσκληση για τη σχεδιαζόμενη σημερινή συγκέντρωση στο Τυμπάκι, επιχειρούν να εκμεταλλευτούν υπαρκτά προβλήματα που έχουν προκληθεί στην ενδοχώρα του Ηρακλείου, λόγω των κακών συνθηκών διαβίωσης και εργασίας μεγάλου αριθμού μεταναστών, για να προωθήσουν την δική τους πολιτική ατζέντα, υπό το πρόσχημα δήθεν της προστασίας των γηγενών, που εμφανίζονται θύματα ενός σχεδίου «εξισλαμισμού» της Κρήτης, για το οποίο μάλιστα φέρουν ευθύνη οι τοπικοί άρχοντες του νησιού.

Θεωρεί ότι τόσο οι ημεδαποί όσο και οι αλλοδαποί εργαζόμενοι ουδέν έχουν να χωρίσουν, αντίθετα έχουν κοινά συμφέροντα να ζουν και να εργάζονται ειρηνικά. Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται η απαρέγκλιτη τήρηση των νόμων, ιδιαίτερα της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, για να αποφεύγονται φαινόμενα εκμετάλλευσης, τόσο από ημεδαπούς, αλλά και από ορισμένους αλλοδαπούς έναντι των ομοεθνών τους, αλλά και η απομόνωση των ακραίων φωνών, που δυσφημούν την Κρήτη.

Η Κρήτη είναι ένας τόπος που πάντα θα προσφέρει καταφύγιο στους πρόσφυγες και στους κατατρεγμένους, που θα σέβεται τα δημοκρατικά δικαιώματα όποιου βρίσκεται στο έδαφος της, ανεξάρτητα, φύλου, φυλής, ή θρησκείας. Τον ίδιο σεβασμό στα ήθη, έθιμα και ειρηνικό τρόπο ζωής των κατοίκων του νησιού, ζητά από όσους φιλοξενεί στο έδαφος της.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου θα προσφέρει τη συνδρομή του σε όποιον ζητήσει τη βοήθεια του για την εκτόνωση της έντασης στην περιοχή, αλλά και για την άρση των φαινομένων εκμετάλλευσης και τη μη επανάληψη τους στο μέλλον.

 

  09 September, 2020 ΑΡΘΡΑ