Ο Έλον Μασκ έχει 10 παιδιά αλλά πρέπει να δουλέψουν αν θέλουν μερίδιο στις εταιρείες του

https://www.newmoney.gr/  08 August, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Ο Έλον Μασκ έχει 10 παιδιά αλλά πρέπει να δουλέψουν αν θέλουν μερίδιο στις εταιρείες του

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ δήλωσε πρόσφατα ότι δεν θα κάνει αυτόματα τα παιδιά του μετόχους των εταιρειών του απλώς και μόνο επειδή είναι απόγονοί του. Αντίθετα, ο Έλον  λέει ότι είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να δουλέψουν αν είναι αυτό που θέλουν, σύμφωνα με το therichest.com.

«Σίγουρα δεν είμαι της νοοτροπίας του να δώσω αυτόματα στα παιδιά μου κάποιες μετοχές των εταιρειών, ακόμη και αν δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον ή διάθεση ή ικανότητα να διαχειριστούν την εταιρεία», εξήγησε ο Έλον. «Νομίζω ότι αυτό είναι λάθος».

Σε γενικές γραμμές, ο Έλον δήλωσε ότι τα στελέχη που αφήνουν μερίδια της εταιρείας τους στην οικογένειά τους απλώς και μόνο λόγω συγγένειας είναι προβληματικά, ειδικά όταν το άτομο δεν έχει πάθος ή δεξιότητες για την ανάληψη της ευθύνης.

Αντίθετα, ο Έλον υποστήριξε μια «αξιοκρατική προσέγγιση» που επιβραβεύει τους ανθρώπους μέσα στην εταιρεία που δείχνουν πρωτοβουλία, ανεξάρτητα από το αν είναι συγγενείς εξ αίματος ή όχι.

Ο Έλον έχει αναφερθεί ότι η καθαρή του αξία ανέρχεται σε 234,3 δισεκατομμύρια δολάρια και βρίσκεται πίσω από μια πληθώρα εταιρειών, όπως η SpaceX, η PayPal, η Tesla και η Neuralink.

Η σχέση του δισεκατομμυριούχου με τα παιδιά του παραμένει μεγάλο μυστήριο, συμπεριλαμβανομένου του αν κάποιο από τα μεγαλύτερα παιδιά του έχει εκφράσει ενδιαφέρον να εμπλακεί στις επιχειρήσεις του. Ο Έλον απέκτησε δίδυμα και τρίδυμα με την πρώην σύζυγό του Τζαστίν Γουίλσον, με την οποία ήταν παντρεμένος από το 2000 έως το 2008. Είχαν επίσης έναν μεγαλύτερο γιο, ο οποίος πέθανε από σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Έχει επίσης έναν γιο και μια κόρη με την κατά καιρούς φίλη του Γκράιμς, καθώς και δίδυμα που καλωσόρισε πέρυσι με ένα στέλεχος της Neuralink, την Σιβόν Γουίλις.

Στο παρελθόν, ο Έλον είχε δηλώσει ότι διατηρεί την κοινή επιμέλεια των μεγαλύτερων παιδιών του. Παρόλα αυτά ένα από τα παιδιά του δήλωσε δημοσίως ότι δεν ήθελε να έχει καμία σχέση μαζί του πέρυσι.

Όταν υπέβαλε αίτηση για νόμιμη αλλαγή φύλου και ονόματος, η Βίβιαν Γουίλσον δήλωσε ότι ήθελε να απομακρυνθεί από τον πατέρα της.

«Η ταυτότητα φύλου και το γεγονός ότι ούτε ζω πλέον ούτε επιθυμώ να σχετίζομαι πλέον με τον βιολογικό μου πατέρα οποιονδήποτε τρόπο», έγραψε στα δικαστικά έγγραφα.

Ο Έλον εμφανίστηκε αργότερα να ασχολείται με τη δημόσια παραδοχή της κόρης του, αλλά δεν έδωσε ενδείξεις ότι ελπίζει στην αποκατάσταση της σχέσης τους.

«Είναι πλήρης κομμουνισμός και μια γενική αίσθηση ότι αν είσαι πλούσιος, είσαι κακός», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla στους Financial Times. «Μπορεί η σχέση αυτή να αλλάξει, αλλά έχω πολύ καλές σχέσεις με όλα τα άλλα παιδιά. Δεν μπορώ να τα έχω όλα».

Η σχέση του Έλον με κάποια, αν όχι όλα τα παιδιά του, φαίνεται να είναι λεπτή, και μπορεί να γίνει ακόμα πιο περίπλοκη τώρα που αποκάλυψε δημόσια ότι δεν τους αφήνει κανένα μερίδιο.

 

https://www.newmoney.gr/  08 August, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα