Ο εθελοντισμός κάνει θαύματα στο Βενεράτο.

mesaralive  19 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο εθελοντισμός κάνει θαύματα στο Βενεράτο.

Έναν υπέροχο χώρο δημιουργίας και έκφρασης έφτιαξαν οι κάτοικοι του Βενεράτου σε μία προσπάθεια να δώσουν στους ανθρώπους της ευρύτερης περιοχής τον τρόπο και τον τόπο να εκφραστούν, να λειτουργήσουν ομαδικά, να συμβάλλουν ο καθένας με τον τρόπο του στην ανάπτυξη του τόπου και στη δημιουργία μίας φιλοσοφίας διαφορετικής …

Έφτιαξαν λοιπόν ένα μικρό θέατρο 150 θέσεων, με τη μεγάλη του σκηνή, με τα σπετσάτα του, με τα διαζώματα του και τις θέσεις των θεατών, έφτιαξαν ακόμα και τις ράγες για τα φώτα. Κι όλα αυτά με εθελοντική εργασία και σε ένα χώρο που παραχώρησε το Γυμνάσιο Βενεράτου.

 Έτσι όλοι μαζί …έβαλαν ένα χεράκι και έφτιαξαν ένα θεατράκι κουκλίστικο και περιποιημένο που την ερχόμενη Παρασκευή 20 Μαρτίου θα φιλοξενήσει την πρώτη του παράσταση.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βενεράτου «Απόλλων» Βαγγέλης Μαραγκάκης  «πρόκειται για μία ομαδική εθελοντική δουλειά.

Ο χώρος υπήρχε και ήταν ιδανικός, έμενε όμως αναξιοποίητος. Έτσι μας τον παραχώρησαν και εμείς σιγά – σιγά αρχίσαμε να τον φτιάχνουμε με υλικά τα οποία υπήρχαν αλλά για κάποιους ήταν άχρηστα… 

Εμείς λοιπόν όλα τα αξιοποιήσαμε!

Είναι πραγματικά υπέροχος και μπορεί πλέον να φιλοξενήσει μία σειρά από εκδηλώσεις της τοπικής κοινωνίας.

Η «Μαντάμ Σουσού»  του Δημήτρη Ψαθά θα είναι η πρώτη που θα περάσει από το χωριό μας με τη θεατρική μας ομάδα…»

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βενεράτου αποτελείται από 18 άτομα που επί ένα και πλέον χρόνο ασχολούνται με τις ιδιοτροπίες της Μαντάμ Σουσού και το στήσιμο της δικής τους σκηνής στο Γυμνάσιο του χωριού.

Η σκηνοθέτης της παράστασης Δήμητρα Παπαδάκης τονίζει «όλα έγιναν με μεράκι και αγάπη από το σύνολο των ατόμων που συμμετέχουν στην ομάδα.

Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία και καλούμε όλο τον κόσμο να τη μοιραστεί μαζί μας… ευχαριστούμε παράλληλα την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντός, Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου καθώς και τον καλλιτεχνικό διευθυντή Γιώργο Αντωνάκη.»

Από την πλευρά της η Κατερίνα Παπαζή, που υποδύεται την Μαντάμ Σουσού μίλησε με τα θερμότερα λόγια για την ομαδική προσπάθεια που έγινε αλλά και για τις πρόβες και το όμορφο αποτέλεσμα. «Όλα ήταν μαγικά. Περάσαμε υπέροχα έναν ολόκληρο χρόνο με τις πλάκες μας, με τις γκρίνιες μας, με τις όμορφες στιγμές μας, με την κούραση και την ικανοποίηση μας και τώρα είμαστε έτοιμοι να το μοιραστούμε όλο αυτό με τον κόσμο μέσα από αυτή την υπέροχη σκηνή που έφτιαξαν οι άνθρωποι του Βενεράτου… και είμαστε υπερήφανοι για αυτό!»  

Οι συντελεστές

Συνολικά θα δοθούν τρεις παραστάσεις την Παρασκευή 20/3  στις 19:30, Σάββατο 21/3 στις 21:00 και Κυριακή 22/3 στις 19:30.

Η θεατρική παράσταση είναι σε σκηνοθεσία της Δήμητρας Παπαδάκη, την καλλιτεχνική επιμέλεια και τα σκηνικά ανέλαβε ο Γιώργος Μανουσάκης, τον ήχο ο Αντώνης Αλεξάκης.

Παίζουν οι : Χριστίνα Μαραγκάκη (Σοφούλα), Κλειώ Πατεδάκη (Κυρά –Κατίνα) , Αποστόλης Παπαδάκης (Παναγιωτάκης), Ευθύμης Ανδρώνης (Τζων, Κοκός), Κατερίνα Παπαζή( Μαντάμ Σουσού) , Χάρης Κοζωρόνης (Ταχυδρόμος, Ζώρζ), Βαγγέλης Μαραγκάκης (Αντώνης Σταθόπουλος) , Στέλιος Ξενάκης (Μηνάς Καντακουζηνός), Μάνος Μαστραντωνάκης (Σωφέρ, Αρχαιολόγος), Σπύρος Σφακιανάκης (Λεό), Μαρία Αθανασάκη (Καμαριέρα), Χάρης Σπινθάκης (μάγειρας), Γιώργος Πανταζής (Τεό), Κατερίνα Μουλακάκη (Κιτσομήτρου), Χαρούλα  Αθανασάκη (Ζαφειρίου), Κατερίνα Τσίγκα (Αλεπούδη), Νίκος Ποτηράκης (Κύριος Ποτηρόπουλος).

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Το έργο

Η Σουσού είναι παντρεμένη με τον ψαροπώλη Παναγιωτάκη, κατοικεί σε ένα παλιόσπιτο στο Βούθουλα, το οποίο ονομάζει Πύργο και φαντάζεται ότι είναι μία πλούσια πυργοδέσποινα που περιφρονεί τη φτωχολογιά. Μία ανέλπιστη κληρονομιά κάνει το όνειρο της πραγματικότητα, εγκαταλείπει τον Παναγιωτάκη, μετακομίζει στο Κολωνάκι και παντρεύεται έναν αριστοκράτη με τον οποίο αποκτά και ένα παιδί! Εκεί κάνει άνω –κάτω την ελίτ του Κολωνακίου και αφού ο αριστοκράτης την αφήνει …πανί με πανί , εκείνη αναγκάζεται να επιστρέψει στον πάντα ερωτευμένο και πιστό Παναγιωτάκη αφού πρώτα εγκαταλείψει το παιδί της στην πόρτα μίας αριστοκρατικής οικίας … Έτσι η Σουσού συνεχίζει στο Βούθουλα τη ζωή της φτώχειας και της μεγαλομανίας …

 

mesaralive  19 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα