O καιρός στην Κρήτη τις επόμενες μέρες

  19 September, 2019 ΑΡΘΡΑ
O καιρός στην Κρήτη τις επόμενες μέρες

Αλλάζει το σκηνικό

Μεταβολή του καιρού από σήμερα Πέμπτη με αρκετές φθινοπωρινές εναλλαγές για το τετραήμερο που ακολουθεί σύμφωνα με το Μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα και τα όσα αναφέρει στον 98.4.

Υψηλά θα είναι και τα ποσοστά υγρασίας που σήμερα το πρωί ενδεικτικά έφθαναν στο Ηράκλειο στο 95%. Η θολούρα που εμφανίζεται τις πρώτες πρωινές ώρες είναι αποτέλεσμα των υψηλών ποσοστών υγρασίας, ενώ το δεύτερο παράγωγο του φαινομένου είναι ότι η αισθητή θερμοκρασία θυμίζει χαμηλότερους βαθμούς κελσίου από το πραγματικό.

Οι άνεμοι θα κυμανθούν στα Βορειοδυτικά στα 2-3 μποφόρ ενώ τοπικά μέχρι τα 4 μποφόρ.

Από Παρασκευή απόγευμα, το βόρειο ρεύμα θα επηρεάσει αρχικά τα Βόρεια του νησιού και θα προκαλέσει κάποιες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια περίπου επίπεδα.

Το Σάββατο το βόρειο ρεύμα ενισχύεται και θα προκληθούν ισχυρότερες νεφώσεις, ιδίως από το Ρέθυμνο και δυτικότερα. Δεν αποκλείονται κάποιες ασθενείς σποραδικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες, κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα αρχίσουν να ενισχύονται την ίδια μέρα, φτάνοντας στα 5-6 μποφόρ και τοπικά στην νότια Κρήτη στα 7. Προβλήματα δεν αναμένονται στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, όμως απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή για πιθανότητα πυρκαγιάς, καθώς οι άνεμοι ευνοούν την γρήγορη ανάπτυξη τους.

Η θερμοκρασία κατά τις νυχτερινές ώρες θα πέσει ακόμη και στους 15 βαθμούς σε ορεινές περιοχές.

Την Κυριακή το βράδυ αναμένουμε εξασθένηση των ανέμων, με λίγες νεφώσεις και την θερμοκρασία να κυμαίνεται στα ίδια περίπου επίπεδα με τις προηγούμενες ημέρες.

Την Δεύτερα αναμένεται αποκατάσταση του καιρού, με καλοκαιρινές θερμοκρασίες την ήμερα και δροσιά το βράδυ.

 

  19 September, 2019 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα