Ο καλλιτέχνης από το Τυμπάκι που  «μαγεύει» με τη φωνή και τη λύρα του (βίντεο)

mesaralive.gr  14 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ
Ο καλλιτέχνης από το Τυμπάκι που  «μαγεύει» με τη φωνή και τη λύρα του (βίντεο)

«Ξεσήκωσε» για μια ακόμη φορά όλους όσους έσπευσαν να τον απολαύσουν

«Ξεσήκωσε» για μια ακόμη φορά όλους όσους έσπευσαν να τον απολαύσουν να «γητεύει» τη λύρα του και να τραγουδά, μαγεύοντας με τη γνήσια κρητική χροιά της φωνής του!

Ο λόγος για το Μανώλη Καμπουράκη από το Τυμπάκι, ο οποίος δίκαια χαρακτηρίζεται ως ένας από τους καλύτερους και ελπιδοφόρους Κρητικούς καλλιτέχνες της νέας γενιάς!

Στη βραδιά που πραγματοποιήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Αγίου Βλάσση, ο Μανώλης Καμπουράκης με το Γιώργο Μανωλάκη, ταξίδεψαν μουσικά στην Κρητική Παράδοση τους πάντες!

Εχοντας ως πρώτα ακούσματα, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει τους: Σκορδαλό, Μουντάκη, Ροδάμανθο, Σκευάκη, Νίκο Ξυλούρη και άλλους, δε θα μπορούσε να μην επηρεαστεί και να συνεχίσει τη δική τους κληρονομιά, μέσα από τη δική του μουσική παρουσία. 

Ο Μανώλης Καμπουράκης από μικρό παιδί βρέθηκε δίπλα σε ανθρώπους δεξιοτέχνες της λύρας, που με μεράκι και επιμονή συνέχιζαν την μουσική μας παράδοση. 
«Παιδί ακόμα επηρεάστηκα από τις παρέες και τους «μερακλήδες» του οικογενειακού και φιλικού μου περιβάλλοντος. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Ο τόπος μας προσφέρει ανάλογα ερεθίσματα σε όλους όσους έχουν μια συχνότερη επαφή με τα καθημερινά πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα. Η Κρήτη είναι ένας τόπος που σε ωθεί να ασχοληθείς με τη μουσική. Σε κεντρίζει συνεχώς, σε χαρές και λύπες. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον και έχοντας ο ίδιος από μικρός μια αγάπη για τη λύρα, ξεκίνησα το μουσικό μου ταξίδι. Καθοριστικός ο ρόλος και του πατέρα μου, δίπλα στον οποίο πήρα τα πρώτα μαθήματα στη λύρα», έχει πει ο Τυμπακιανός λυράρης, μέσα από συνέντευξη του στο mesaralive.gr.

Η πορεία του και τα βήματα που κάνει στον καλλιτεχνικό χώρο, αργά και σταθερά, τον εχουν πλέον καθιερώσει, όχι μόνο στο μουσικό στερέωμα, αλλά και στις συνειδήσεις όλων!

 

mesaralive.gr  14 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα