O Mιχάλης Κοκολάκης για Βεϊσάκη και δικαστική διαμάχη

mesaralive.gr  06 September, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
O Mιχάλης Κοκολάκης για Βεϊσάκη και δικαστική διαμάχη

Με σαφήνεια απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του τέθηκαν στη διάρκεια της ραδιοφωνικής του παρουσίας.

Ο λόγος για τον κ. Μιχάλη Κοκολάκη, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα, τις προηγούμενες μέρες για να καταθέσει την αίτηση στο ΣτΕ με στόχο να εκδικαστεί η υπόθεση που «καίει» το Δήμο Γόρτυνας και φυσικά τον ίδιο.

Ο κ. Κοκολάκης, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη είπε μεταξύ άλλων ότι κατέθεσε την αίτηση αναίρεσης για να μην τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση του Πρωτοδικείου.

«Ηταν μια απόφαση που δεν την περίμενε κανείς. Βρισκόμαστε σε μια περιπέτεια, με την εκδίκαση της υπόθεσης να αναμένεται μέσα στο επόμενο δίμηνο. Ο νόμος λέει ότι πρέπει να εκδικαστεί η υπόθεση μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Όμως επειδή υπαρχουν και κάποια κωλύματα γραφειοκρατικά, είναι πιθανό μέσα στις αρχές Δεκέμβρη να ξέρουμε την απόφαση», είπε ο ίδιος.


Και συνέχισε λέγοντας: «Τώρα προσπαθούμε να βρούμε έναν βηματισμό ως νέα Δημοτική Αρχή. Οι αντιδήμαρχοι ορίστηκαν την Τετάρτη από το Λευτέρη Κοκολάκη και από χθες έχει ξεκινήσει η προσπάθεια να λειτουργήσει ο Δήμος μας. Ο λαός της Γόρτυνας αποφάσισε οτι θα είμαι ο νέος Δήμαρχος. Ακόμη κι έτσι μου ζητήθηκε η βοήθεια για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση ως προς το πολιτικό κομμάτι, αλλά και ως προς το κομμάτι της λειτουργίας. Εγώ αποδέχτηκα την πρόταση από τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο και είμαι δίπλα του για να τον βοηθήσω, ως σύμβουλος του».

Ως προς τον κ. Βεισάκη, ο κ. Κοκολάκης είπε ότι τον διέγραψε από την παράταξη «Μεγάλη Γόρτυνα» για συγκεκριμένους λόγους. «Διεγράφη γιατί όταν βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου και η παράταξη μας έπρεπε να ορίσει τον επόμενο δήμαρχο, έγινε μια συνάντηση στα γραφεία της «Μεγάλης Γόρτυνας» και εκεί υπήρξε η απόφαση αυτή. Εγινε μια ενδοπαραταξιακή συνάντηση των εκλεγμένων και όλοι μαζί αποφασίσαμε ότι ο επόμενος δήμαρχος θα είναι ο Λευτέρης Κοκολάκης. Τη Δευτέρα όμως ήρθε ο κ. Βεισάκης να πει ότι και αυτός ίσως ήθελε να είναι υποψήφιος για την ανάληψη της θέσης. Υπηρξε σύγκρουση και πάρθηκε αυτή η δύσκολη απόφαση, με στόχο να εξομαλυνθεί η κατάσταση», επισήμανε ο κ. Κοκολάκης μεταξύ άλλων. 

 

mesaralive.gr  06 September, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα