Ο Μιχάλης Κοκολάκης για την αργία του Δημάρχου Γόρτυνας

mesaralive.gr  20 April, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ο Μιχάλης Κοκολάκης για την αργία του Δημάρχου Γόρτυνας

Σχετικά με την ποινή της αργίας που επιβλήθηκε στον Δήμαρχο Γόρτυνας και την απάντηση που αυτός έδωσε μέσω Μ.Μ.Ε. η παράταξή «Μεγάλη Γόρτυνα» έχει να παρατηρήσει τα εξής:

• Λόγω κακών χειρισμών και αστοχίας της Δημοτικής αρχής απεντάχθηκε το έργο «Θέατρο Δήμου Ρούβα» που αφορούσε τον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Ρούβα, το οποίο είχε ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί από Ευρωπαϊκά κονδύλια, με αποτέλεσμα να αναγκασθεί ο δήμος Γόρτυνας από τα έσοδά του να επιστρέψει τα χρήματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κινηθεί αυτόματα η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του Δημάρχου.
• Όταν το έργο απεντάχθηκε ο Δήμαρχος θεώρησε σκόπιμο να εναποθέσει τις ευθύνες στην πρώην Δημοτική Αρχή του Δήμου Ρούβα.
• Στην ανακοίνωση – απολογία του, ο Δήμαρχος επιρρίπτει τις ευθύνες για την ποινή που του επεβλήθη στις υπηρεσίες του δήμου επειδή όπως ισχυρίζεται καθυστέρησαν να απαντήσουν σε ερώτηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηρακλείου σχετικά με το έργο αυτό. 
Τελικά ποια είναι η αλήθεια;
Η ουσία είναι ότι ο δήμος Γόρτυνας αφενός επιβαρύνθηκε με το ποσό των €460.000 από τα τακτικά του έσοδα, αφετέρου απαξιώθηκε ένα έργο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του δήμου Ρούβα.

Οι αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Συμβουλίου της Επικρατείας για την παύση των καθηκόντων του κ. Σχοιναράκη, πλήττουν τη φήμη του Δήμου μας, προσβάλλουν την κρίση των δημοτών μας και μας προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό για το αύριο του Δήμου μας. 
Η σημερινή δημοτική αρχή αποκαλύπτεται πλέον στις συνειδήσεις των δημοτών. Το εύρος της διαχειριστικής ανεπάρκειας, η έλλειψη σχεδίου και συντονισμού καθημερινά σπρώχνει προς τα πίσω το Δήμο Γόρτυνας.
Ως Υποψήφιος Δήμαρχος μαζί με τα μέλη της Παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα» θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκαταστήσουμε το κύρος του θεσμού.
Θα δουλέψουμε μεθοδικά για να διορθώσουμε λάθη και παραλείψεις. 
Θα κινηθούμε άμεσα, προκειμένου ο Δήμος να επανέλθει στην κανονικότητα. Πεποίθησή μας είναι ότι τις Δημοτικές Αρχές τις εκλέγει και τις παύει το σύνολο των δημοτών. Είμαστε βέβαιοι ότι τελικός κριτής θα είναι η κοινωνία της Γόρτυνας, η οποία θα δώσει εντολή για μια νέα σελίδα στέλνοντας πιο δυνατό μήνυμα από αυτό που έστειλε η Ελληνική Πολιτεία θέτοντας τον κ. Σχοιναράκη σε προσωρινή αργία.

 

mesaralive.gr  20 April, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα