Ο Μιχελογιαννάκης, οι αγρότες και οι...κατσούνες

  10 March, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Ο Μιχελογιαννάκης, οι αγρότες και οι...κατσούνες

"Το ακραίο πάντα υπάρχει δεν αμαυρώνει όμως το Κρητικό φιλότιμο."

Ήταν να μην εμφανιστεί ξανά ο γιατρός. Και επανήλθε με σκληρή σήλωση ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης για τα όσα διαδραματίστηκαν στην Αθήνα με τους αγρότες της Κρήτης . Ο βουλευτής υπερασπίζεται τους αγρότες, ακόμη και τις κατσούνες, λέγοντας πως ειναι παράδοση- αλλά τονίζει ότι το...ακραίο δεν αμαυρώνει το κρητικό φιλότιμο!

"Οι αγώνες της Κρήτης η προφορά της παντού, είναι σε όλους μας γνωστή. Έπρεπε να εξαντληθούν τα όρια ώστε να γίνει ο διάλογος. Oι εικόνες βίας που είδαμε όλοι είναι ντροπή.

Διάβασα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δηλώσεις αγροτών από άλλες περιοχές της Ελλάδας, «εμείς θα έρθουμε με κουστούμια και όχι όπως οι Κρητικοί. Ως Κρητικός βουλευτής απαντώ, είναι τιμή και λεβεντιά η κρητική ενδυμασία, το σαρίκι και σε καμμιά περίπτωση φονικό όπλο η κατσούνα, αλλά εργαλείο δουλειάς παραδοσιακό" αναφέρει και συνεχίζει:

"Τονίζω ότι αυτοί που θέλουν έθιμο τις ¨κρητικές φασαρίες¨ κάθε χρόνο, ξεχνούν την προσφορά της Κρήτης από εθνικούς αγώνες μέχρι και  την συνεισφορά της στο εθνικό  ΑΕΠ.

Έπρεπε με οποιοδήποτε τρόπο να γίνει διάλογος με το Υπουργείο εξαντλώντας όλα τα περιθώρια από όλες τις πλευρές.

Στο δημοκρατικό αίσθημα του κρητικού δεν χωρά ξύλο και βία για αυτό και η παρέμβαση μου στον Υπουργό, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση.

Το ακραίο πάντα υπάρχει δεν αμαυρώνει όμως το Κρητικό φιλότιμο."

 

cretalive.gr

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  10 March, 2017 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα