O Νοέμβρης μπήκε με καλοκαιρινές θερμοκρασίες στην Κρήτη

  05 November, 2023 ΑΡΘΡΑ
O Νοέμβρης μπήκε με καλοκαιρινές θερμοκρασίες στην Κρήτη

Ο καιρός φέτος φαίνεται να μας εκπλήσσει ακόμα και τον Νοέμβριο, καθώς η Κρήτη κατέγραψε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, φθάνοντας μέχρι και τους 35 βαθμούς το Σάββατο 04/11. Αυτή η θερμοκρασιακή έκρηξη αποτελεί πανευρωπαϊκό ρεκόρ για το μήνα Νοέμβριο.

Αυτό το ασυνήθιστα ζεστό καιρικό φαινόμενο συνδυάστηκε με ένα μεγάλο πλήθος φαινομένων σε όλη τη χώρα, διασκορπισμένα με σημαντική γεωγραφική διασπορά. Από βροχές μέχρι υψηλές θερμοκρασίες, τα φαινόμενα κάλυψαν το φάσμα των καιρικών συνθηκών.

Ο χάρτης που ακολουθεί αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των μέγιστων θερμοκρασιών σε όλη τη χώρα. Συνολικά, 51 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών, με τη μεγαλύτερη θερμοκρασία, που αγγίζει τους 35,1 βαθμούς, να καταγράφεται στο Σίσι Λασιθίου, στην Κρήτη.

Το φαινόμενο αυτό αποτελεί μία σπάνια και αναπάντεχη κλιματική διακύμανση που αναδεικνύει την αλλαγή του κλίματος και την ανάγκη για περισσότερη προσοχή και μελέτη στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης και της κλιματικής αλλαγής.

 

  05 November, 2023 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα