Ο ΟΦΗ έγραψε ιστορία: Το μοναδικό combo σήμα του συλλόγου στη νέα γαλάζια φανέλα

https://www.sport24.gr/  26 July, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Ο ΟΦΗ έγραψε ιστορία: Το μοναδικό combo σήμα του συλλόγου στη νέα γαλάζια φανέλα

Για άλλη μία σεζόν ο ΟΦΗ πρωτοπορεί, αφού έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Stoiximan Super League, που χρησιμοποίησε σε μία εκ των εμφανίσεών της ένα μοναδικό combo του πρωτεύοντος και του δευτερεύοντος σήματός του.

Όταν ο ΟΦΗ προχώρησε στο καθολικό rebranding το καλοκαίρι του 2020 σχεδίασε δύο σήματα, ένα βασικό, τον "Θυρεό του ΟΦΗ", κι ένα δευτερεύον, τον "Γρύπα του ΟΦΗ".

Πρόκειται για μία λογική που ακολουθεί η πλειοψηφία των επαγγελματικών ομάδων όλων των σπορ στις ΗΠΑ και τείνουν να υιοθετήσουν τα τελευταία χρόνια και μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι.

Ο ΟΦΗ ακολούθησε αυτό το πρότυπο και πρωτοπόρησε, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Stoiximan Super League, που χρησιμοποίησε σε μία εκ των εμφανίσεών της ένα μοναδικό combo του πρωτεύοντος και του δευτερεύοντος σήματός της.

Θυμίζουμε ότι στο poster του docuseries BLACK FLAME RISING, σε παραγωγή της 24 Media Productions, δεσπόζει ο εντυπωσιακός Γρύπας του ΟΦΗ, που είναι είναι το δευτερεύον λογότυπο του brand, το οποίο επίσης κατάγεται από την Κρητική ιστορία.

Ο γρύπας είναι ένα μυθικό πλάσμα με σώμα λιονταριού, κεφάλι και φτερά αετού και ουρά φιδιού. Γρύπες φρουρούν την αίθουσα του θρόνου στο Μινωικό παλάτι της Κνωσού, και ένας γρύπας είναι το σύμβολο της πόλης του Ηρακλείου, έδρα του ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ λοιπόν φέτος "πάντρεψε" στη νέα γαλάζια του φανέλα το δευτερεύον σήμα του, τον γρύπα, που βρίσκεται στην εναλλακτική φανέλα της ομάδας, με το βασικό του σήμα, που βρίσκεται στο σορτς της ίδιας εμφάνισης.

Το χρώμα της φανέλας, που έχει τις αποχρώσεις του γαλάζιου και του μπλε, επιλέχθηκε από τους φιλάθλους του ΟΦΗ, μετά από σχετική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την άνοιξη.

Κάπως έτσι, η σχεδιαστική ομάδα της Puma σε συνεργασία με το τμήμα μάρκετινγκ της ομάδας της Κρήτης σχεδίασε μία μοναδική εμφάνιση.

Οι λεπτομέρειες στον Γρύπα του ΟΦΗ, τον κάνουν να θυμίζει κάτι από κόσμημα, καθώς το βασικό του χρώμα είναι το λευκό, αλλά το περίγραμμά του είναι μαύρο, ενώ ο συνδυασμός είτε με λευκό σορτς και μαύρες λεπτομέρειες ή με μαύρο σορτς με λευκές λεπτομέρειες, συνθέτουν ένα από τα πιο προχωρημένα σετ εμφάνισης που έχουμε δει ποτέ από ελληνική ομάδα.

Πρωτότυπη ήταν κι η φωτογράφηση που έκαναν οι Κρητικοί, που απέφυγαν την πεπατημένη, φωτογραφίζοντας τους παίκτες σ’ ένα μαγικό ξενοδοχείο της Χερσονήσου, το Stella Island, μεταξύ θάλασσας, πισίνας και ατελείωτων φοινικόδεντρων.

Φυσικά, η εναλλακτική μπλε εμφάνιση του ΟΦΗ, γνώρισε την καθολική αποδοχή κι από το κοινό της ομάδας στα social media, που θυμίζουμε πως είχε ασκήσει εντονότατη κριτική όταν η ομάδα προχώρησε στη ριζική αλλαγή του σήματός της.

Τώρα αυτό που μένει να διαπιστώσουμε είναι το αν θα ισχύσει στην περίπτωση του ΟΦΗ, η κορυφαία ατάκα του ΝΒΑer, James Harden, που είχε πει: "You look good, you feel good and you play good".

 

https://www.sport24.gr/

 

https://www.sport24.gr/  26 July, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα