O Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών στη Μεσαρα

mesaralive.gr  02 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
O Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών στη Μεσαρα

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους-Δειγματοληψίες για δωρεά μυελού οστών.

Πρόγραμμα Αιμοδοσιών
• Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018 -Εθελοντική Αιμοδοσία στην πλατεία Αρχανών σε συνεργασία με το Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων και τοπικούς φορείς. Θα υπάρξει παράλληλη συγκέντρωση ειδών ιματισμού (πεσέτες-σεντόνια).
• Σάββατο 4 Αυγούστου 2018: Εθελοντική Αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (αίθριο Λότζια) και ώρες 10:00-13:30, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, τον Όμιλο Παιδείας & Πολιτισμού «Αετογιάννης», το Σύλλογο Φίλων ΑΕΚ Ηρακλείου και τη συνδρομή της ΣΕΑΠ.
• Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018: Εθελοντική Αιμοδοσία στην Αγία Βαρβάρα (στο χώρο του ΚΕΠ, πρώην Δημαρχείο) και ώρες 16:00-19:30, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγία Βαρβάρας και το Δήμο Γόρτυνας.
• Κυριακή 12 Αυγούστου 2018: Εθελοντική Αιμοδοσία στο Γάζι (στο χώρο του Δημαρχείου) και ώρες 10:00-13:30, σε συνεργασία με τον Δήμο και φορείς του Δ. Μαλεβυζίου.
• Κυριακή 26 Αυγούστου 2018: Εθελοντική Αιμοδοσία στην Επισκοπή (στο χώρο του Δημοτικού Σχολείο) και ώρες 10:00-13:30, σε συνεργασία με την τοπική επιτροπή Επισκοπής «Αιματοκρήτη» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Επισκοπής.
Λίγα Λόγια για το Πρόγραμμα «Αιμοδοτούμε μαζί» #aimodotoume_mazi
Το πρόγραμμα «Αιμοδοτούμε μαζί» (#aimodotoume_mazi) υλοποιείται κυρίως στο Νομό Ηρακλείου Κρήτης, σε μια προσπάθεια να αυξηθούν οι τακτικοί εθελοντές αιμοδότες και να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι άνθρωποι. Περιλαμβάνει ενημερώσεις σε σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα, κινητοποίηση των τοπικών φορέων για έμπρακτη συμμετοχή, ενημερωτικές εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό και διοργάνωση αιμοδοσιών σε μια σταθερή βάση.
Ο συντονισμός του προγράμματος γίνεται από τον εθελοντικό σύλλογο «ΑιματοΚρήτη» (Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος) Οι αιμοληψίες πραγματοποιούνται από τα κινητά συνεργεία αιμοληψιών του Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου. 
Εθελοντής Αιμοδότης μπορεί να γίνει κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα από 18-62 ετών, που είναι πάνω από 50 κιλά και δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Την ημέρα της αιμοδοσίας πρέπει να είναι ξεκούραστος και να αισθάνεται καλά. Πρέπει να έχει μαζί του το ΑΜΚΑ και την ταυτότητά του, να έχει πάρει ελαφρύ πρωινό ή να έχουν περάσει 2 ώρες από το μεσημεριανό και να έχει κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ. Οι άνδρες μπορούν να αιμοδοτούν κάθε 3 μήνες και οι γυναίκες κάθε 4. Τονίζουμε ότι κάθε εθελοντής αιμοδότης λαμβάνει ατομική κάρτα εθελοντή αιμοδότη, αφού ο «ΑιματοΚρήτης» δεν διαχειρίζεται με οποιονδήποτε τρόπο το αίμα που συλλέγεται στις αιμοδοσίες που διοργανώνει (δεν υπάρχει τράπεζα αίματος).
Η διαδικασία είναι απλή, ανώδυνη, ακίνδυνη και διαρκεί 10 λεπτά.
Παράλληλες δράσεις
Σε όλες τις αιμοδοσίες θα πραγματοποιούνται παράλληλα από εξειδικευμένους εθελοντές του «Αιματοκρήτη» ενημερώσεις και δειγματοληψίες για δωρεά μυελού οστών σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ «Χάρισε Ζωή» Πανεπιστημίου Πατρών. Επίσης θα υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα για την δωρεά ομφάλιου αίματος σε συνεργασία με την Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟβ) Πανεπιστημίου Κρήτης και τη δωρεά οργάνων σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον «ΑιματοΚρήτη»:
Τηλ. 2810-239773 ή 6978-246797 ή 6978247010
social media: https://www.facebook.com/aimatocritis
 email: [email protected]

 

mesaralive.gr  02 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα