Ο παράδεισος των γυμνιστών

ΠΑΤΡΙΣ  11 May, 2019 ΑΡΘΡΑ
Ο παράδεισος των γυμνιστών

Iσως να νιώθετε άγχος με το ενδεχόμενο να βρεθείτε γυμνοί δημοσίως. Τι θα σκεφτούν οι άλλοι; Θα σας κοιτάζουν επίμονα; Θα σχολιάζουν το σώμα σας; Αυτές είναι ορισμένες μόνο από τις σκέψεις που περνούν απ’ το μυαλό σας, όμως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Το καλό με τον γυμνισμό είναι ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για το πώς είστε. Χωρίς ρούχα όλοι είναι ίσοι και οι γυμνιστές δεν αρέσκονται στο να επικρίνουν”.

Με το μήνυμα αυτό υποδέχεται το ξενοδοχείο γυμνιστών “Βριτόμαρτις” στην περιοχή των Σφακίων τους επισκέπτες του και από το 1992 που λειτουργεί μέχρι σήμερα έχει σταθερούς και επαναλαμβανόμενους πελάτες απ’ όλο τον κόσμο οι οποίοι απολαμβάνουν τις διακοπές απαλλαγμένοι από τα ρούχα τους.

Πρόκειται για μια μικρή, οικογενειακή μονάδα που απευθύνεται σε ζευγάρια, οικογένειες με παιδιά αλλά και μοναχικούς ταξιδιώτες.

 

[Το ξενοδοχείο γυμνιστών “Βριτόμαρτις”]
Το ξενοδοχείο γυμνιστών “Βριτόμαρτις” απευθύνεται στους ανθρώπους που επιθυμούν να είναι γυμνοί προκειμένου να απολαύσουν τις ευεργετικές ιδιότητες του ήλιου. Η γυμνότητα είναι υποχρεωτική γύρω από την περιοχή της πισίνας, στην πισίνα και στην παραλία γυμνιστών, όμως μέσα στον χώρο του ξενοδοχείου απαιτείται ένδυση καθώς επίσης στα μπαρ, τα εστιατόρια και το κατάστημα.

“Γιατί να τολμήσετε τον γυμνισμό”

Το “Βριτόμαρτις” παρέχει αναλυτικές πληροφορίες για τα όσα θα βιώσει κάποιος στο ξενοδοχείο αλλά και τους κανόνες που υπάρχουν και πρέπει να γίνονται από όλους σεβαστοί.

Η αντίδραση όσων αποφασίζουν να τολμήσουν το «μεγάλο βήμα» είναι η ευχαρίστηση που βρίσκουν τελικά αυτήν την εμπειρία.

Η γυμνότητα επιτρέπει στον άνθρωπο να απολαύσει πραγματικά την αίσθηση του αέρα, της λιακάδας, της θαλασσινής αύρας και του νερού. Είναι μία υπέροχα απελευθερωτική εμπειρία και μία καθαρά φυσική αίσθηση. Σπάνια δοκιμάζει κάποιος τον γυμνισμό και μετά τον απορρίπτει.

Το “Βριτόμαρτις” διαθέτει άδεια παραθεριστικού κέντρου γυμνιστών και ακολουθεί ευρέως τους κανονισμούς που έχουν θεσπιστεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμνιστών (INF). Στους εσωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου, όπως είναι η υποδοχή, το μπαρ και το εστιατόριο, τα ρούχα είναι υποχρεωτικά. Όλοι οι εξωτερικοί χώροι είναι προαιρετικής ένδυσης εκτός από την ιδιωτική παραλία και την πισίνα όπου πρέπει να είστε γυμνοί.

Καλό είναι ν’αποκτήσετε τη συνήθεια, όταν πρόκειται να καθίσετε για να πιείτε ένα ποτό ή για να φάτε στο pool bar, να τοποθετείτε πρώτα μία πετσέτα στο κάθισμα.

[γυμνιστές]

Κανόνες καλής συμπεριφοράς και σεβασμός

Η διεύθυνση της μονάδας σημειώνει:

“Ο γυμνισμός έχει να κάνει με την «ελευθερία» και στο “Βριτόμαρτις” ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας να νιώθουν όσο το δυνατόν πιο ελεύθεροι. Προσπαθούμε να μην έχουμε «κανόνες», όμως προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι η ελευθερία του ενός δε θα επηρεάσει αρνητικά την ελευθερία των άλλων, έχουμε έναν κώδικα συμπεριφοράς που αναμένουμε να τηρηθεί απ’όλους τους πελάτες μας.

Απ’την ανατολή ως τη δύση του ήλιου, όλοι οι εξωτερικοί χώροι είναι clothes-free ή clothes-optional, ενώ ρούχα (έστω πετσέτα ή παρεό) απαιτούνται για όλους τους εσωτερικούς χώρους. Οι πελάτες πρέπει να είναι γυμνοί στην περιοχή της πισίνας και στην παραλία.
Στο “Βριτόμαρτις” αναμένεται να σέβεστε την ιδιωτικότητα των άλλων καθώς επίσης και το χώρο του γείτονά σας. Το να ρίξει κανείς μία ματιά είναι φυσιολογική συμπεριφορά. Το να κοιτάζει επίμονα, όμως, κάποιον γυμνό είτε ντυμένο είναι αγένεια πέρα για πέρα!
Αν επιθυμείτε ν’ ακούσετε μουσική (ή να δείτε βίντεο) στο δωμάτιό σας, παρακαλούμε να κρατήσετε την ένταση χαμηλά. Αν θελήσετε ν’ ακούσετε μουσική (ή να δείτε βίντεο) σε εξωτερικούς χώρους, παρακαλούμε να χρησιμοποιήσετε ακουστικά.
Απαγορεύεται οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα ή παρόμοια ανάρμοστη συμπεριφορά. Ο ήλιος και η ατμόσφαιρα μπορεί να σας δημιουργήσουν κάποια ρομαντική διάθεση αλλά φροντίστε να παραμείνει εκεί!
Φωτογραφίες και βίντεο: Πρώτα ρωτήστε σε περίπτωση που οι φωτογραφίες σας περιλαμβάνουν άλλους παραθεριστές και ποτέ μη βγάζετε φωτογραφία χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή τους!
Στο γυμνισμό υπάρχουν δύο σημαντικές λέξεις-κλειδιά. Η μία είναι η «Ελευθερία» και η άλλη ο «Σεβασμός». Αν σέβεστε τους παραθεριστές που διαμένουν μαζί σας, σίγουρα θ’ απολαύσετε την ελευθερία που προσφέρει ο γυμνισμός!
Αν υπάρχει ένας κανόνας που ίσως έχουμε, είναι το πολύ απλό: «συμπεριφερθείτε όπως θέλετε να σας συμπεριφέρονται!”.

Χωρίς ρούχα όλοι είναι ίσοι

Άλλωστε, οι άνθρωποι του “Βριτόμαρτις” που γνωρίζουν καλά την ψυχολογία όλων εκείνων που αντιμετωπίζουν με μεγάλη επιφυλακτικότητα το ενδεχόμενο να εμφανιστούν δημοσίως χωρίς τα ρούχα τους, εξηγούν πόσο απλό και εύκολο, όπως αναφέρουν, τελικά είναι:

“Για πολλούς ανθρώπους, η σκέψη και μόνο του να βρεθούν γυμνοί «σε όλο τους το μεγαλείο» ισοδυναμεί με την ίδια την κόλαση.  «Όλοι θα με κοιτάζουν», «Δεν είμαι πια νέα και όμορφη», «Έχω πάρει κιλά!» είναι μόνο ορισμένες από τις κλασικές αντιδράσεις που συναντά κανείς όταν προτείνει τέτοιου είδους διακοπές.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, οι άντρες ανησυχούν ότι θα υπάρξουν «συγκρίσεις» σχετικά με ένα συγκεκριμένο σημείο της ανατομίας τους και, για τις γυναίκες, η κλασική ερώτηση «Δείχνω να έχω μεγάλη περιφέρεια μ’ αυτό το μαγιό;» πολύ απλά μετατρέπεται σε «Έχω μεγάλη περιφέρεια;» και «Πώς φαίνεται το στήθος μου;».

Όμως, αγαπητοί αναγνώστες, σας ορκίζομαι ότι οι φόβοι σας είναι εντελώς μα εντελώς αβάσιμοι! Ξέρω, βέβαια, ότι ακόμη διατηρείτε τις επιφυλάξεις σας – άντε τώρα να πείσεις κάποιον να μην ανησυχεί χωρίς λόγο! – αλλά, πραγματικά, στερούνται βάσης. Όποιος κάνει διακοπές «au naturel» το κάνει καθαρά και μόνο για την απόλαυση της απελευθέρωσης από τους περιορισμούς που επιβάλλουν τα ρούχα και όχι για να συγκρίνει το σώμα του μ’ εκείνο των υπόλοιπων παραθεριστών.

Έχετε ποτέ κολυμπήσει γυμνοί σε πισίνα ή στη θάλασσα; Αν όχι, σας πληροφορώ ότι πρόκειται για την πιο καταπληκτική, απολαυστική και απελευθερωτική εμπειρία. Κι αν το τολμήσατε σε κάποια δεδομένη στιγμή στο παρελθόν… δε θα θέλατε να το ξαναδοκιμάσετε; Η ηλιοθεραπεία χωρίς ρούχα είναι απλά υπέροχη και, το επαναλαμβάνω, εντελώς απελευθερωτική.

Και στο τέλος των διακοπών σας, κυρίες μου, ξέρετε κάτι; Τέλος στα αντιαισθητικά σημάδια από το μαγιό και όλ’αυτά χωρίς τεχνητό μαύρισμα που δεν είναι και τόσο υγιεινό. Χωρίς ρούχα, όλοι είναι ίσοι. Κανείς δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει κανέναν με τα ρούχα, το ρολόι ή τα κοσμήματά του.

Αν πάλι επιθυμείτε ησυχία, εννοείται ότι μπορείτε να την έχετε, αλλά μέρος της χαράς των διακοπών είναι αυτό το «ανακάτεμα» με τους άλλους παραθεριστές και οι γυμνές διακοπές δεν αποτελούν εξαίρεση.

Ξαφνικά, θα βρεθείτε σε μία συζήτηση με κάποιον από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, τη Γερμανία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα! Και το γεγονός πως κανείς σας δε θα φορά ρούχα, δεν πρόκειται να σας απασχολήσει”.

 

ΠΑΤΡΙΣ  11 May, 2019 ΑΡΘΡΑ