Ο σκύλος που μονίμως χαμογελά και θεραπεύει!

mesaralive  15 March, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Ο σκύλος που μονίμως χαμογελά και θεραπεύει!

Ο ιδιοκτήτης του τυφλού Golden Retriever κουταβιού συνειδητοποίησε ότι ο Smiley πρέπει να γίνει ένας σκύλος θεραπείας γιατί είναι ένα πολύ χαρούμενο και θετικό πλάσμα.

O Joanne George έσωσε τον Smiley, το σκυλάκι που γεννήθηκε με νανισμό και χωρίς μάτια.

 Το κουτάβι ήταν καταδικασμένο να ζήσει μια μίζερη ζωή και να πεθάνει γρήγορα, αλλά παρά την αναπηρία του κατάφερε να ζει και να βασιλεύει σε ένα αγρόκτημα και παράλληλα να χαίρεται τη ζωή.

"Οι άνθρωποι εμπνέονταν τόσο πολύ από αυτόν που συνειδητοποίησα ότι αυτό το σκυλί πρέπει να γίνει σκύλος θεραπείας ώστε να βοηθάει τον κόσμο που το χρειάζεται", όπως λέει ο Joanne George.

Μόλις ο Smiley πήρε την κατάλληλη φροντίδα, εκπαιδεύτηκε και έγινε ένας πιστοποιημένος σκύλος θεραπείας, ο οποίος επισκέπτεται καθημερινά ασθενείς σε οίκους ευγηρίας και παίρνει μέρος σε συνεδρίες ανάγνωσης για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Μοιάζει να είναι πάντα χαμογελαστός όπως και το όνομά του και διδάσκει τους ανθρώπους ότι η αναπηρία τους δεν καθορίζει το είναι τους, ούτε αυτά που τους συνέβησαν στο παρελθόν όταν ήταν παιδιά.

"Τα σκυλιά μπορούν να κάνουν το οτιδήποτε χωρίς το βάρος του παρελθόντος», προσέθεσε ο Joanne George.

"Εμείς οι άνθρωποι δυστυχώς επηρεαζόμαστε πολύ από το παρελθόν."

Το 12χρονο Retriever βοήθησε επίσης έναν άνθρωπο σε έναν οίκο ευγηρίας να χαμογελάσει και να επικοινωνήσει μαζί του, κάτι το οποίο δεν κάνει ποτέ στο παρελθόν με κανέναν άλλον.

Η καριέρα του δεν περιορίζεται στη θεραπεία όμως.

"Ήρθε στο πρώτο μου ραντεβού. Κρατούσε τα δαχτυλίδια στο γάμο μου και έχει αλλάξει τη ζωή μου", λέει ο Joanne George ο σωτήρας του Smiley - του χαμογελαστού σκυλιού.

 

Πηγή: Sky.gr

 

mesaralive  15 March, 2015 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα