“Όχι” στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας στο Τυμπάκι

  09 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
“Όχι” στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας στο Τυμπάκι

Τι αποφασίστηκε για φιλοξενία 1.500 προσφύγων

Όλο πιο κοντά «έρχεται» το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη μετά και τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Αθήνα με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη, του δημάρχου Ρεθύμνου Γιώργου Μαρινάκη και  του δήμου Φαιιστού που εκπροσωπήθηκε στη σύσκεψη από τον αντιδήμαρχο Γιάννη Φασομυτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες απορρίφθηκε το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων στις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στο Τυμπάκι, ενώ παραμένει ως ενδεχόμενο η δημιουργία κέντρου φιλοξενίας στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο στην περιοχή των Αρμένων.

 

Μάλιστα σε νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη θα πρέπει να προταθεί και να προσδιοριστεί εναλλακτικός χώρος για τους πρόσφυγες.

1.500 πρόσφυγες

Όπως προέκυψε σύμφωνα με το σχεδιασμό στόχος είναι η φιλοξενία 1.500 προσφύγων  και συγκεκριμένα στο 1.000 στο Ρέθυμνο και 500 στο Ηράκλειο.

Ακόμη διερευνάται το ενδεχόμενο φιλοξενίας 300 ακόμα προσφύγων στο πλαίσιο του προγράμματος «Εστία» δηλαδή σε ενοικιαζόμενα σπίτια.

Πάντως αυτό που προκάλεσε προβληματισμό είναι ότι στην αντιπροσωπεία της Κρήτης κλήθηκεο πρόεδρος της Π.Ε.Δ  αλλά ούτε και βουλευτές της αντιπολίτευσης. Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο των Δημάρχων τάσσεται κατά της δημιουργίας Κλειστών Κέντρων στο νησί.

 

  09 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα