ΟΕΕΤΑΚ: «Προσοχή στους δήθεν ελεγκτές της Εφορίας και του ΣΔΟΕ»

mesaralive.gr  02 May, 2015 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
ΟΕΕΤΑΚ: «Προσοχή στους δήθεν ελεγκτές της Εφορίας και του ΣΔΟΕ»

Φωτό:araxni74.blogspot.gr

Υπόσχονται «συμφέρουσες» λύσεις στις φορολογικές υποθέσεις και αποσπούν σημαντικά χρηματικά ποσά.

Χρήσιμες συμβουλές προς τους φορολογούμενους , φυσικά και νομικά πρόσωπα, τονίζοντας ότι πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί, στην αντιμετώπιση περιστατικών ελέγχων, δίνει το  Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, με αφορμή τελευταία δημοσιεύματα του τοπικού τύπου που κάνουν λόγο για δήθεν ελεγκτές της εφορίας και του Σ.Δ.Ο.Ε. οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τη δυσμενή οικονομική συγκυρία εξαπατούν πολίτες και επιχειρήσεις.

Στην ανακοίνωσή του το ΟΕΕΤΑΚ επισημαίνει ότι «πριν την έναρξη του ελέγχου, ο ελεγκτής υποχρεούται να υποδεικνύει την υπηρεσιακή του ταυτότητα και τη σχετική εντολή ελέγχου.

Η τελευταία πρέπει να φέρει ευκρινώς την υπογραφή και τη σφραγίδα του Διευθυντή, καθώς επίσης και τη σφραγίδα του ελεγκτικού κέντρου (Δ.Ο.Υ. ή Σ.Δ.Ο.Ε.) που την εξέδωσε. Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται, ελεγκτής και ελεγχόμενος να γνωρίζουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, ώστε να αποτρέπονται τυχόν αυθαίρετες τακτικές εκατέρωθεν.

Παράλληλα ως φορέας που είναι υπεύθυνος για το επάγγελμα του Λογιστή – Φοροτεχνικού συνιστά στους φορολογουμένους να αναθέτουν τις λογιστικές – φορολογικές τους εργασίες σε συναδέλφους κατόχους δελτίου επαγγελματικής ταυτότητας λογιστή - φοροτεχνικού, που έχει εκδοθεί από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Τέλος καλούμε τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών στην άμεση θεσμοθέτηση ενός απλού, σταθερού, αναπτυξιακού και αναδιανεμητικού φορολογικού συστήματος, που θα αποτελέσει μοχλό εξόδου από τη βαθιά κρίση που βιώνει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας».

 

mesaralive.gr  02 May, 2015 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ