Οι αδέσποτες σφαίρες... σκοτώνουν!

vianntika.gr  03 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Οι αδέσποτες σφαίρες... σκοτώνουν!

Πόσο σοβαρό είναι όταν τραυματιστει κανείς από αδέσποτη σφαίρα; Πολύ, είναι η απάντηση φυσικά, καθώς το πλήγμα από μια σφαίρα που έρχεται από το πουθενά, μπορεί να είναι θανατηφόρο.

Όπως είχε συμβεί για παράδειγμα στο Μενίδι με θύμα τον 11χρονο μαθητή, το μικρό Μάριο, ο οποίος ενώ βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου του, δεχτηκε μια αδέσποτη σφαίρα που τον χτύπησε θανάσιμα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να πέσει αναίσθητος στο έδαφος. 

Πριν λίγες μερες είχαμε ένα ακόμη περιστατικό, το οποιο φέρνει στην επικαιρότητα τις αδέσποτες σφαίρες.

Το νέο συμβάν έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο της πόλης των Χανίων! Το περιστατικό σημειώθηκε όταν σε αυτοκίνητο μπηκε η σφαίρα και τραυμάτισε στο θώρακα την γυναίκα που ήταν συνεπιβάτιδα!
Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων για εξετάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι εκτός κινδύνου.

Συμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μια αδέσποτη σφαίρα μπορεί να φτάσει σε ύψος τα τρία μέτρα και έπειτα αρχίζει να πέφτει στο έδαφος. Ο άνεμος μπορεί να βοηθήσει την σφαίρα να διανύσει μεγάλες αποστάσεις και κατά την πτώση της, η αδέσποτη σφαίρα μπορεί αρχίσει να κινείται ακόμα και με 600 χλμ την ώρα. Αυτό λοιπον - όπως γίνεται αντιληπτό - μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα επικίνδυνο για όσους βρίσκονται πλησίον εκείνου που ρίχνει μπαλωθιές ή πυροβολεί στον αέρα.
 

 

vianntika.gr  03 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα