Οι αγρότες του Τυμπακίου προσφέρουν εκατοντάδες τόνους κηπευτικών σε Δομές του νησιου (φωτο)

voucherergasia.gr  23 April, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Οι αγρότες του Τυμπακίου προσφέρουν εκατοντάδες τόνους κηπευτικών σε Δομές του νησιου (φωτο)

Εκατοντάδες τόνοι κηπευτικών «ταξιδεύουν» ως προσφορά των παραγωγών της Μεσαράς προς Κοινωνικές Δόμές του νησιού!
Πρόκειται για ποσότητες κηπευτικών προϊόντων, όπως ντομάτες, αγγούρια, μελιτζάνες και πιπεριές, τα οποία δίνονται δωρεάν σε Δήμους και άλλους φορείς για να στηριχθούν οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Σήμερα ο αγροτικός Σύλλογος Τυμπακίου, σε συνεργασία με το Δημοπρατήριο Χαριστάκη (ΑΣΟΠ Φαιστός), προχωρά στην προώθηση τόνων κηπευτικών στη Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων για να διοχετευθούν μέσα από τα συσσίτια στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Παράλληλα όπως αναφέρει ο πρόεδρος του αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Μανώλης Ορφανουδάκης, το ίδιο θα γίνει και με τους Δήμους, με τους οποίους έχουν έρθει σε επαφή.

Η απόφαση των παραγωγών κηπευτικών πάρθηκε, προκειμενου να δοθεί ουσιαστική βοήθεια στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, που προτιμούν να βοηθήσουν τους συμπολίτες μας, παρά να δουν τα προϊόντα τους να καταλήγουν στα αζήτητα. 

Γιατί, το τελευταίο διάστημα, αυτό που παρατηρείται, όπως τονίζει ο κ. Ορφανουδάκης είναι να βλέπουμε τις τιμές των προϊόντων να έχουν φτάσει στο ναδίρ, τη στιγμή που η κατανάλωση συνεχίζει να είναι σε κανονικά επίπεδα.
 
Η εικόνα άλλωστε από τα αδιάθετα προϊόντα που μένουν κυριολεκτικά στα χέρια των αγροτών «μιλά» από μόνη της. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 70 με 80% της παραγωγής σε αγγουράκια και μελιτζάνες δεν άλλαξε χέρια και δεν προωήθηκε στις εγχώριες αγορές ή αυτές του εξωτερικού, με τον αγροτικό κόσμο να έχει δεχτεί ένα μεγάλο πλήγμα! 

Οι εκπρόσωποι των αγροτών έχουν ήδη ζητήσει την παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργείου και της κυβέρνησης, αναμένοντας τις όποιες ανακοινώσεις, που μπορεί να πολλοίς να καθορίσουν το μέλλον πολλών αγροτών.

 

voucherergasia.gr  23 April, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα