Οι αντιδράσεις οδηγούν το  τέλος επιτηδεύματος αγροτών προς... αναστολή!

  26 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Οι αντιδράσεις οδηγούν το  τέλος επιτηδεύματος αγροτών προς... αναστολή!

Μέχρι και πριν από λίγα 24ωρα αυτό που γνώριζαν όλοι οι αγρότες, ήταν πως για πρώτη φορά θα κληθούν να πληρώσουν τέλος επιτηδεύματος ύψους 650 ευρώ καθώς το 2019 συμπλήρωσαν μία πενταετία από την ένταξή τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

Δηλαδή θα πληρώσουν φόρο επιτηδεύματος, εκτός φόρο εισοδήματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Θέμα το οποίο είχε αναδείξει το newshub.gr . Ηταν ενα θέμα, το οποίο προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, ενώ συζητήθηκε και εντός Βουλής  

Στην Ερώτησή που καταέθηκε, τονίστηκε ότι το τέλος επιτηδεύματος, αφορά σε ένα οριζόντιο τέλος που εφαρμόστηκε το 2011 κατόπιν πιέσεων της τρόικας, προκειμένου να περιοριστεί η φοροδιαφυγή λόγω αδυναμίας περιορισμού της με άλλα πιο δίκαια μέσα. 

Εν μέσω αντιδράσεων λοιπόν, φαίνεται πως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η κυβέρνηση αλλάζουν την απόφαση τους και αναστέλλουν το συγκεκριμένο μέτρο. Αυτό τουλάχιστον διαφαίνεται μέσα από την ανακοίνωση του αν. Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας Χρήστου Κέλλα, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη.

Ο κ. Κέλλας επεσήμανε στα κυβερνητικά στελέχη “το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος του νομού Λάρισας, ιδιαίτερα την παρούσα χρονική στιγμή, που τα καλλιεργητικά έξοδα είναι  αυξημένα και ο παραγωγός χρειάζεται  ουσιαστική  και  στοχευμένη στήριξη”.

Οι Υπουργοί αναγνώρισαν το δίκαιο του αιτήματος, απαντώντας στον κ. Κέλλα ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις και θετικές ανακοινώσεις.

«Από την πρώτη στιγμή επεσήμανα στους αρμόδιους Υπουργούς, την αναγκαιότητα αναστολής ή και οριστικής κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας. Σε νεώτερη τηλεφωνική μου επικοινωνία, ενημερώθηκα με ικανοποίηση ότι επίκειται σχετική ευνοϊκή ρύθμιση», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κέλλας.

 

newshub.gr

 

  26 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα