Οι εκπληκτικοί Βρακοφόροι της Κρήτης στην Ρόδο

rethemnosnews.gr  09 March, 2019 ΑΡΘΡΑ
Οι εκπληκτικοί Βρακοφόροι της Κρήτης στην Ρόδο

Μεγάλη ήταν η αποστολή του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης στη Ρόδο για την επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου. Συνολικά, 35 Κρητικοί – μέλη του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης με πλήρη οπλισμό «άνοιξαν» την παρέλαση.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη παραλιακή οδό της Ρόδου, παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων της κυβέρνησης, των ενόπλων δυνάμεων και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επρόκειτο για μία τιμητική πρόσκληση για τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης να συμμετάσχει στη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στο «Νησί των Ιπποτών», το οποίο, όπως και όλα τα Δωδεκάνησα, γιόρτασαν την Πέμπτη την ημερομηνία – ορόσημο για εκείνους: την 7η Μαρτίου 1948, όποτε και, μετά από 6 αιώνες, ενσωματώθηκαν στην Ελλάδα.

Με το πέρας της παρέλασης, ο Πρόεδρος του Ομίλου και έφεδρος ταξίαρχος Στέλιος Κιαγιαδάκης ανέφερε:
«Με ένα ειδικό ένοπλο τμήμα 35 ανδρών και γυναικών του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης και 12 σημαιοφόρους, ο Όμιλος Βρακοφόρων και η Κρήτη απέδωσαν τιμή στην 71η επέτειο της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων. Είμαστε υπερήφανοι που περάσαμε, που πήραμε το χειροκρότημα του κόσμου. Πάντα η χώρα μας και ειδικά σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες χρειάζεται ακριβώς αυτό το οποίο συνέβη σήμερα.
Χρόνια πολλά σε όλους τους Δωδεκανήσιους και εμείς θα είμαστε πάντα σαν Κρήτη στο πλευρό τους».

Τα εύσημα απέδωσαν στους Βρακοφόρους της Κρήτης ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ πτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ο δήμαρχος της Ρόδου Χρήστος Χατζηδιάκος και ο μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλος.
Συγκινητική ήταν η στιγμή κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων της μαρμάρινης πλάκας για τον ήρωα Γιώργο Δασκαλάκη στο δημαρχείο της Ρόδου, όπου οι ριζίτες του Ομίλου Βρακοφόρων που κατά γενική ομολογία έκλεψαν την παράσταση, είπαν το ριζίτικο τραγούδι για τους κατά καιρούς κατακτητές του νησιού, όπως και η πτήση του αεροσκάφους F16 της Π.Α. που έκανε θεαματικές επιδείξεις στο χώρο της παρέλασης προερχόμενο από την 115 ΠΜ στα Χανιά.

Μετά την παρέλαση και τις όλες εκδηλώσεις στην αίθουσα τελετών του δημαρχιακού μεγάρου τιμήθηκαν για την καθοριστική συμμετοχή τους στην 71η επέτειο με ειδικές πλακέτες, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, οι τρεις πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας και ο πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης.

 

rethemnosnews.gr  09 March, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα