Οι “γαλάζιες” παραλίες του Δήμου Φαιστού

  18 May, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Οι “γαλάζιες” παραλίες του Δήμου Φαιστού


Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί σύμβολο ποιότητας της καθαρότητας των υδάτων & οργάνωσης της ακτής όσον αφορά την ασφάλεια των λουόμενων, την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και του παράκτιου χώρου.
Η προσήλωσή του Δήμου Φαιστού στην ανάδειξη των παραλιών μας και την προστασία του περιβάλλοντος, εκπέμπει σημαντικό μήνυμα για τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί ευθύνη καθώς τα κριτήρια για την απονομή της «Σημαίας» είναι αυστηρά και αφορούν την ποιότητα του νερού, την περιβαλλοντική πληροφόρηση και εκπαίδευση, την περιβαλλοντική διαχείριση, την ασφάλεια την οργάνωση μιας παραλίας και την παροχή υπηρεσιών, όπως είναι τα σωστικά εφόδια, οι πρώτες βοήθειες, η πρόσβαση για ΑΜΕΑ. Το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.
Ο Δήμος Φαιστού, προσκαλεί τους δημότες, τους επισκέπτες και όλους τους παραθεριστές να απολαύσουν τις καθαρές, φιλόξενες και αναβαθμισμένες παραλίες του νότου, τις πεντακάθαρες θάλασσες παροτρύνοντας τους να διατηρήσουν καθαρό το περιβάλλον.
Η Γαλάζια Σημαία δείχνει ακόμα, το δρόμο της τουριστικής ανάπτυξης, και θα πρέπει όλοι να επιστήσουμε την προσοχή στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια, για να μπουν ακόμα περισσότερες παραλίες στο χάρτη με τις «Γαλάζιες Σημαίες».
 

 

  18 May, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα