Οι ήρωες της Πυροσβεστικής και τα... προβλήματα

vianntika.gr  26 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Οι ήρωες της Πυροσβεστικής και τα... προβλήματα

Η Πυροσβεστικη Υπηρεσία στην Κρήτη κάθε καλοκαιρινή περίοδο δίνει μεγάλη μάχη με τα πύρινα μέτωπα, έχοντας να αντιμετωπίσει παράλληλα ένα... βουνό προβληματα.

 
Χρόνο με το χρόνο το έργο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας γίνεται όλο και δυσκολότερο, για δύο - κυρίως - λόγους. Σύμφωνα με εκπροσώπους της Υπηρεσίας, βασικός παράγοντας για την αύξηση των πύρινων μετώπων, είναι η κλιματική αλλαγή. Έτσι, ειδικά σε ορισμενες περιοχές, ο κίνδυνος για την πρόκληση πυρκαγιάς έχει μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.
Την ίδια ώρα, οι άνδρες της Υπηρεσίας καλούνται να ανταποκριθούν στο καθήκον τους, εχοντας να υπερκεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Προβλήματα που έχουν να κάνουν με την έλλειψη του προσωπικού, την έλλειψη σε εξοπλισμό και υποδομές, αλλά και το γηρασμένο στόλο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα συνολικά 36 οχήματα, αρκετά από αυτά βρίσκονται συχνά- πυκνά εκτός λειτουργίας, παροπλισμένα στα εξειδικευμένα συνεργεία επισκευής τους.
«Τρεις φορές την ημέρα τσεκάρουμε τα οχήματα μας. Είναι όμως μέσα στο πρόγραμμα και μας έχει συμβεί αρκετές φορές, να μείνουν τα οχήματά μας από βλάβη τη στιγμή που παμε σε κάποιο περιστατικό», αναφέρει εκπρόσωπος των πυροσβεστικών υπαλλήλων.
Μιλάμε για έναν στόλο εικοσαετίας, που χρονο με το χρόνο γερνάει όλο και περισσότερο...
Την ίδια στιγμή, εκφράζονται παράπονα ακόμη και για την κατανομή του προσωπικού σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς εχει παρατηρηθεί στο παρελθόν, να υπαρχει - σύμφωνα με τους ίδιους, η τοποθέτηση λιγότερων ατόμων στις Υπηρεσίες του νησιού, από αυτές που έχει ανάγκη η Κρήτη.
Παρόλα αυτά οι επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επισημαινουν πως αν οι πολίτες είναι πιο συνειδητοποιημένοι και τηρούν τους κανόνες που εχουν ανακοινωθεί από την Υπηρεσία, τότε η κατάσταση θα ειναι περισσότερο βελτιωμένη στο μέλλον και τα περιστατικά πολύ λιγότερα...

 

vianntika.gr  26 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ