Οι καταγγελίες Φασομυτάκη στο Δ.Σ. Φαιστού και τα… πεπραγμένα “φούσκες”.

mesaralive.gr  16 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Οι καταγγελίες Φασομυτάκη στο Δ.Σ. Φαιστού και τα… πεπραγμένα “φούσκες”.

Στα ύψη ανέβηκε το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού, όταν άρχισε να τοποθετείτε ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος Αντιπολίτευσης και πρώην αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Φασομυτάκης.

Λέγοντας δυο και τρεις φορές τη λέξη «ντροπή» απευθυνόμενος στο Δήμαρχο κ. Αρμουτάκη και στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και τονίζοντας ότι είναι υπεύθυνοι που ο δήμος βρίσκεται ,μόλις σε οχτώ μήνες σε αυτή την κατάσταση.

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Γιώργου Αρμουτάκη που έκανε λόγω για  πεπραγμένα “φούσκες” της προηγούμενης δημοτικής αρχής, τα οποία οδήγησαν το Δήμο Φαιστού στο αδιέξοδο που βρίσκεται σήμερα.

Οι καταγγελίες Φασομυτάκη

Με τη φράση “ντροπή κ. Δήμαρχε και κ. Μαυράκη, ντροπή” ο κ. Φασομυτάκης ξεκίνησε την τοποθέτησή του τονίζοντας ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε παραλάβει χρέη 12,5 εκατομμυρίων ευρώ και όμως έκανε κάθε χρόνο προϋπολογισμό, δεν ζήτησε τη βοήθεια από κανένα, αποπλήρωσε 9 εκατομμύρια χρέη και άφησε χρέη 3,4 εκατομμύρια, φέρνοντας συγχρόνως 35 εκατομμύρια ευρώ στο Δήμο.

“Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορείτε να κάνετε προϋπολογισμό; Αν δεν μπορείτε να έρθει ο κ. Μανιαδάκης που τον έκανε και για εμάς”.

Ο κ. Φασομυτάκης μεταξύ άλλων τόνισε ότι  θεωρεί αδιανόητο  να ζητούνται χρήματα από ιδιώτες για να μπουν καύσιμα και να γίνουν κάποιες εργασίες προσθέτοντας “Να  κάτσετε να ξενυχτήσετε, να δουλέψετε να κάνετε προϋπολογισμό όπως κάναμε κι εμείς”.

Και συνέχισε “τα σκουπίδια καίγονται… Καύσιμα δεν έχουμε… Οι παιδικοί σταθμοί από τις 8 Ιανουαρίου, ταΐζουν τα παιδιά κατεψυγμένα κρέατα. Και το ξέρετε πάρα πολύ καλά αυτό. Θα αρρωστήσουν τα παιδιά και θα έχουμε ατυχήματα με αυτά…”.

Στην αναφορά πάντως του κ. Φασομυτάκη για τους παιδικούς σταθμούς, όταν πήρε το λόγο η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Ελένη Τιτάκη τόνισε ότι δεν γνωρίζει να συμβαίνει κάτι τέτοιο στους παιδικούς σταθμούς και ότι οι προμήθειες που γίνονται είναι βάση του  προγραμματισμού του 2014.

 

Στην αντεπίθεση ο Αρμουτάκης

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης στις αναφορές του κ. Φασομυτάκη.

“Αναφέρεστε σε δημοπρατημένα έργα. Είπατε ότι φέρατε 35 εκατομμύρια και πληρώσατε 9. Αφήστε να κουβεντιάζουν οι λογιστές και οι τεχνοκράτες που γνωρίζουν πολύ καλά. Όλα τα χρήματα που πληρώσατε ήταν έργα χρηματοδοτημένα, ερχόταν οι πιστώσεις από  το Υπουργείο στο Δήμο και έμπαιναν στο ταμείο. Ήταν έργα  μελετημένα, δημοπρατημένα και εκτελούνταν. Ο δήμος πληρώνει σπασμένα πολλών χρόνων και των δικών σας”.

Επίσης ο κ. Αρμουτάκης είπε ότι εν καιρώ θα βγαίνουν στη “φόρα” πολλά.

 “Αυτή τη στιγμή είμαστε αποδέκτες παραπόνων από ανθρώπους που έχουν δουλέψει και  ζητούν να πληρωθούν για έργα που δεν τα χετε βάλει στον προϋπολογισμό.

Φτιάξατε το νεκροταφείο του Μαγαρικαρίου, χωρίς να υπάρχει στον Προϋπολογισμό σε κωδικό. Πως δουλεύατε τον Προϋπολογισμό ήθελα και να΄ ξερα.

Αυτή τη στιγμή και στην Αθήνα που πήγαμε τα πεπραγμένα τα δικά σας έκριναν και δεν έχουμε  προϋπολογισμό.

Τα δικά σας  πεπραγμένα απορρίπτουν τον προϋπολογισμό. Τα δικά σας πεπραγμένα είναι «φούσκες» και γι΄ αυτό δεν περνά ο Προϋπολογισμός” είπε ο κ. Αρμουτάκης.

 

mesaralive.gr  16 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα